Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Uitslagen jongedierenkeuring van HPKV Den Ham

147 mooie dieren werden gekeurd, alle waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV.

DEN HAM –  Onlangs hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. 147 mooie dieren werden gekeurd, alle waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door vier keurmeesters, drie voor de konijnen en één voor de hoenders. Voor hen was het een lastige taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen.

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester Lindeboom koos een Vlaamse Reus van B. Kuiper als mooiste dier. De Zilvervos zwart van H. Poel werd beoordeeld als mooiste op 1 na. Hidde Kuiper mocht met zijn mooiste Vlaamse Reus de jeugdprijs mee naar huis nemen.

Keurmeester Meijer gaf de meeste punten aan F. Bulder met een Rex. Daarop volgde Wout Miskotte met zijn Alaska als mooiste op 1 na en werd hij jeugdkampioen bij Meijer.

Keurmeester Van ‘t End gaf de 1e prijs aan M. Boers met zijn Kleurdwerg konijngrijs. De 2e prijs gaf hij aan E. Kamphuis met zijn Vlaamse Reus. De jeugdprijs van ’t End ging naar Niels Binnenmars met zijn Vlaamse Reus.

Na de prijsuitreiking van de konijnen vervolgde men met het uitreiken van de prijzen bij de hoenders.

Keurmeester Scholte koos een Vorwerk van G.J. Lubbers als mooiste en een Brahma van Matthijs Lenderink als mooiste grote hoen op 1 na van zijn keuring. Scholte verkoos een Watermaalse Baardkriel van Stan Wemekamp als mooiste krielkip en mooiste krielkip van de jeugd van zijn keuring. De mooiste kriel op 1 na kwam van G.J. Lubbers met zijn Welsumer kriel.

Op de website www.hpkvdenham.nl vindt u een kort verslag van de jongedierendag. Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Zolka Brothers
Zipp Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe