Close this search box.
luister live
Search

Oefencampagne DETO Twenterand van start gegaan

DETO in doelpuntrijke oefenwedstrijd langs Quick’20, en  in  tweede oefenduel onderuit tegen ambitieus Olympia Haarlem.

VRIEZENVEEN –   Voor DETO stond dinsdagavond 11 augustus de eerste test  op het programma nadat de zaterdag ervoor de wedstrijd tegen Van Riemsdijk Sports werd afgelast vanwege de extreme hitte.

Tegenstander Quick’20, komend uit de zondaghoofdklasse,  is met ingang van dit seizoen overgestapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal en moet op zaterdag verder in de tweede klasse. Gezien het vertoonde spel van de Oldenzalers is te verwachten dat men een hartig woordje gaat meespreken in de top van de tweede klasse.

Vanaf de aftrap was het voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd waarbij DETO direct het initiatief pakte en zich legio goede kansen schiep, echter zonder er een te verzilveren.

Na 7 minuten was het aan de andere kant wel raak. De eerste de beste aanval van Quick’20 werd door DETO slecht uitverdedigd waarna Spit kon profiteren en feilloos de bal binnen werkte: 0-1.

Kort voor de eerste drinkpauze maakte DETO middels Maarten Jansen de verdiende gelijkmaker: 1-1.  Het tweede blok begon direct goed voor Quick toen Frank Eulderink een aanval fraai kon afronden: 1-2.

Na drie kwartier voetbal aan beide kanten een veelvoud aan wissels waardoor er vrijwel compleet andere teams in het veld stonden. Nick Snoeren profiteerde in de 47e minuut door een steekpass van Niek Blankestijn goed binnen te schieten: 2-2.

Diezelfde Snoeren schoot 10 minuten voor tijd na een fraaie passeeractie op de voeten van de doelman van Quick, waarna Xaver Slot er als de kippen bij was om het doelpunt te maken: 3-2. Drie minuten later besliste Kai Wesselink de wedstrijd met een mooi diagonaal schot vanaf de rechterkant: 4-2. Engin zette in de laatste minuut de eindstand op het bord: 4-3.  Al met al een mooie en nuttige wedstrijd waarbij het publiek werd vermaakt met veel doelpunten en voldoende aanknopingspunten voor beide teams om verder te bouwen in deze voorbereidingsperiode.

DETO in tweede oefenduel onderuit tegen ambitieus Olympia Haarlem

DETO speelde zaterdag 15 augustus tegen zaterdag derdeklasser Olympia Haarlem. Deze club uit Noord Holland, die de ambitie heeft om hogerop te komen in het zaterdagvoetbal, was afgelopen seizoen met een voorsprong van 12 punten op de nummer twee geëindigd, echter wegens het niet voltooien van de competitie vanwege  corona mocht de ploeg niet promoveren.  De blauwhemden uit Haarlem lieten zien dat ze niet voor niets een heel eind hadden gereden en begonnen scherp en fanatiek aan de wedstrijd. Dit leidde al snel tot de openingstreffer: 0-1.  Binnen het kwartier werd de stand alweer gelijk getrokken toen Mart Zwiers een mooie combinatie in de verre hoek afrondde: 1-1.  Rond het half uur kwam DETO op voorsprong toen Maarten Jansen verwoestend uithaalde vanaf de rand zestien: 2-1. De tweede helft was van DETO kant erg rommelig met veel wisselingen in de ploeg. Wel kreeg DETO enkele goede kansen om de score uit te breiden. Nick Snoeren was het dichtst bij een treffer toen zijn inzet de lat schampte. Doelpunten vielen er nog wel, maar aan de andere kant. Eerst mocht Olympia aanleggen vanaf 11 meter nadat een doorgebroken speler  binnen de zestien onderuit ging: 2-2. En twee minuten voor het eindsignaal rondde Olympia een fraaie aanval beheerst af en ging zo met een 2-3 overwinning terug naar Haarlem.

Dinsdag 18 augustus speelt DETO om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen Excelsior’31 in Rijssen. Supporters die deze wedstrijd willen bezoeken moeten de websites van beide clubs en social media in de gaten houden met betrekking tot corona voorschriften en mogelijke toegangsregistratie.

DETO speelt zaterdag 22 augustus  een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys. Aftrap 14.30 uur.