Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Geen Ons Erfgoedprijs in 2020

DEN HAM/GEERDIJK/VROOMSHOOP – Op Monumentendag 2019 kon Marie José Temmink, voorzitter van de Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Geerdijk-Vroomshoop, nog bekendmaken dat de winnaar van de Ons Erfgoedprijs was geworden de familie Lusseveld-Boll, eigenaren van de fraai gerenoveerde woonboerderij aan de Leertendijk 1 te Den Ham.

Dit jaar had de stichting al diverse panden op het oog, die wellicht voor deze prijs in aanmerking zouden kunnen komen. Maar helaas gooide ook hier het coronavirus roet in het eten. Want de aanmeldings- en selectieprocedure in voorjaar en zomer wordt altijd gevolgd door een feestelijke prijsuitreiking in september, en dat zit er in de huidige corona-omstandigheden dit jaar niet in.

De stichting is uiteraard van plan volgend jaar op Monumentendag weer een pand te bekronen met de Ons Erfgoedprijs. Ook hoopt de stichting dat de bewoners ervan weer blij worden verrast met de fraaie glassculptuur, met daarop hun woning gegraveerd, van kunstenaar Kees Huigen.

De inwoners van Den Ham, Geerdijk en Vroomshoop worden dan ook verzocht hun favoriete pand bij de stichting aan te melden. Het moet gaan om in 2019 of 2020 gerenoveerde panden en andere objecten, waarbij historische elementen zo veel en goed mogelijk bewaard zijn gebleven.
Dat kan door een mail te sturen naar info@stichtingonserfgoed.nl of te bellen naar 0546-642191. Aanmelden kan ook via de website: www.stichtingonserfgoed.nl

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe