Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Nieuwe familieglijbaan De Zandstuve Vroomshoop geopend

VROOMSHOOP –  Een nieuwe familieglijbaan openen in coronatijd, hoe doe je dat? Het bestuur van de stichting Aquapark De Zandstuve Vroomshoop had er iets op gevonden. Oorspronkelijk was de feestelijke officiële onthulling op 2 mei jongstleden gedacht met de nodige toeters en bellen, waarbij een optreden van de Harmonie Vroomshoop. Nu viel dat in het water door de coronamaatregelen. Daarom werd nu gekozen voor een kleinschalige officieuze opening, om de Vroomshoopse jeugd het plezier van de familieglijbaan niet te ontnemen. Volgend jaar volgt dan aan het begin van het zwemseizoen het geplande feestgedruis.

Herman Lutke Veldhuis gaf namens zijn bestuur aan dat hij als een supertrotse voorzitter de familieglijbaan kan verwelkomen. Het is de kroon op drie jaar inzet en een beloning van een grandioos geslaagde financiële actie in Vroomshoop en directe omgeving. Inwoners, het bedrijfsleven en de middenstand tastten flink in de buidel om deze eigentijdse familieglijbaan mogelijk te maken. Ook werd er met succes een beroep gedaan op een financiële ondersteuning van de gemeente Twenterand. Zo vormt de familieglijbaan in de kleuren geel en blauw het voorlopige sluitstuk van een flink aantal gerealiseerde voorzieningen om het Aquapark de Zandstuve op te waarderen.

Vijf zwemvaardige kinderen en kleinkinderen tot en met 12 jaar van de bestuursleden van het Aquapark de Zandstuve Vroomshoop onthulden een spandoek met de titel “Blij dat ik glij: 10 juni 2020”. Vervolgens gleden Tigo en Lize Nieboer, Annelyn en Jasmijn Egberts en Benthe Laanstra als eersten onder groot applaus van de familieglijbaan af.

Er werden bij het te water gaan door de vijf kinderen ballonnen losgelaten om dit even historische als feestelijke moment te onderstrepen. De aanwezige bestuursleden Riëtte Makkinga, Herman Lutke Veldhuis, Hans Nieboer en Carolijn Wörner brachten mede namens de afwezige collega-bestuursleden Gerwin Breukelman, Alwin Hoogenkamp en Stef Lamberink een toost uit op het succes van de nieuwe familieglijbaan.

Aanstaande zaterdag en zondag en de periode erna wordt er vanaf 13.30 uur veel jeugd tot en met 12 jaar verwacht om voor de eerste keer kennis te maken met de nieuwe familieglijbaan. De jeugd krijgt als beloning daarvoor een bal met het logo van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop cadeau.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe