Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Bouma Sport & Groen gaat kunstgrasvelden vervangen in Twenterand

TWENTERAND –  In de gemeente Twenterand zijn vier kunstgrasvelden aan vervanging toe. Het gaat om velden bij VV Den Ham, DETO en DOS ’37 in Vriezenveen en de Vroomshoopse Boys/Sportlust. De toplaag van deze velden moet worden vervangen. Hiervoor is een aanbesteding geweest. Het werk is gegund aan het bedrijf Bouma Sport & Groen BV uit Tynaarlo. Dit jaar worden in de zomer twee velden vervangen; een bij DETO en een bij Vroomshoopse Boys/Sportlust. Volgend jaar volgen de andere twee velden; een bij VV Den Ham en een bij DOS ’37.

Wethouder Mark Paters is net als de sportverenigingen blij dat er vier nieuwe kunstgrasvoetbalvelden komen: “Samen met de sportverenigingen hebben we overlegd wat de beste optie is voor de velden. We kwamen uit op een kunstgrasveld ingestrooid met het materiaal EPDM, dat is een synthetisch rubber. Hiermee worden in ieder geval twee nieuwe velden ingestrooid. Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden, wordt nog gekeken of volgend jaar bij VV Den Ham en Dos ’37 non-fill ook een optie is. Hier zijn we over met de KNVB in gesprek. Door problemen met gezondheid en milieu met de huidige velden zijn non-fill velden in opkomst. In ieder geval nemen we afscheid van de rubberkorrels van autobanden die nu op deze vier velden liggen.”

Aanbesteding
Op woensdag 27 mei 2020 vond de beoordeling plaats van de meervoudig onderhandse aanbesteding van de uitvoeringswerkzaamheden voor het vervangen van de vier kunstgrasvelden. Vandaag is er definitief gegund. Dit gebeurde op basis van de laagste inschrijving. Bouma Sport & Groen BV is gevraagd om bij de uitvoering zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale onderaannemers.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Rieki Verkooyen
Ja, Jij Kunt Gaan
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe