Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Dorpsraden, PB zijn tegen duur overdekt zwembad

TWENTERAND – Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk heeft samen met Den Ham Doet!, Plaatselijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk en Plaatselijk Belang Bruinehaar bijgevoegde open brief naar het college en de gemeenteraad van de gemeente Twenterand verstuurd.

In onze ogen zijn de plannen voor het nieuwe zwembad niet realistisch en leveren grote problemen op voor de gemeentelijke begroting van de komende jaren. Dit terwijl juist begin deze week de gemeente aangaf vorig jaar ook al een tekort van bijna 4,5 ton in de jaarrekening te hebben.

Recent heeft de gemeente Twenterand, vanwege de wankele financiële positie, nog onder toezicht gestaan van de provincie. Dit samen met het tekort van vorig jaar en de onzekere tijden nu vanwege de corona-crisis lijkt ons geen goed moment om in dusdanig onzekere plannen te stappen die bij de minste tegenvaller negatief uit zullen pakken met wederom een gapend gat in de begroting.

De gemeentelijke stukken over het nieuwe zwembad zijn te vinden via:  https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Twenterand/8daccd91-ec39-4a24-bb81-89232e8cabcc

Onze brief staat ook op onze website: https://dorpsraadvroomshoop.nl/2020/05/29/open-brief-dorpsraad-n-a-v-gemeentelijke-stukken-nieuwe-overdekte-zwembad/.  Daar meldt de  Dorpsraad   Vroomshoop nog het volgende over:

Rectificatie
In onze brief die 29 mei 2020 rond is gestuurd naar het college en gemeenteraad van de gemeente Twenterand en ook naar de pers staat vermeld dat de GBT zich achter het jaarlijkse bedrag van 645.000 euro voor het zwemwater in Twenterand heeft geschaard. We waren ten onrecht in de veronderstelling dat dit het geval was. Naar nu blijkt is dit niet het geval. Daarvoor willen wij dan ook onze excuses aanbieden bij wethouder Paters en de GBT fractie en dat middels deze rectificatie rechtzetten. Echter doet dit niets af aan de rest van de brief en blijven we achter ons standpunt punt staan dat deze plannen slechts zijn opgebouwd met onzekerheden en dat de opgevoerde kosten niet realistisch zijn.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe