Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vitaliteitsscan vrijwilligersorganisaties laat grote betrokkenheid zien

TWENTERAND –  In het najaar van 2019 hebben vrijwilligersorganisaties in Twenterand de mogelijkheid gehad om deel te nemen aan het onderzoek ‘Vitaliteitsscan vrijwilligersorganisaties Twenterand’. 314 organisaties werden per e-mail uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen, 33,5% deed dat ook daadwerkelijk. Een mooi resultaat, dat direct de grote betrokkenheid van de vrijwilligersorganisaties in onze gemeente laat zien. Omdat 105 van de 314 organisaties de vragenlijst invulden geeft het onderzoek een goede afspiegeling van de stand van zaken met betrekking tot het vrijwilligerswerk in Twenterand.

De belangrijkste resultaten van de vitaliteitsscan zijn opgenomen in een overzichtelijke factsheet. Deze factsheet is te bekijken op website van het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand: www.vrijwilligerswerktwenterand.nl.

De Vitaliteitsscan is gedaan naar aanleiding van de opdracht die het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, Evenmens Twenterand en ZorgSaam Twenterand hebben gekregen van de gemeente Twenterand om het gemeentelijk vrijwilligersbeleid te vernieuwen. Naar aanleiding van onder andere de uitkomsten van het onderzoek wordt in overleg met de gemeente Twenterand bekeken hoe het vrijwilligerswerk in Twenterand de komende jaren het best ondersteund kan worden. Wanneer hier meer bekend over is zullen vrijwilligersorganisaties en andere belanghebbenden hier over geïnformeerd worden.

Naar aanleiding van de vitaliteitsscan zou een bijeenkomst worden georganiseerd om met de vrijwilligersorganisaties in gesprek te gaan over een aantal onderwerpen. Gezien de maatregelen rondom het coronavirus is deze bijeenkomst helaas tot nader orde uitgesteld.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Juliane Werding
Ans Meer Zuruck
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe