Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Bewoners Vriezenhof kunnen familie ontmoeten

VRIEZENVEEN –  Aannemersbedrijf Bramer heeft bij woon- en zorgcentrum De Vriezenhof een bezoekunit geplaatst waar de bewoners hun naasten kunnen ontmoeten. Vanaf vrijdag 24 april kan deze unit gebruikt worden. “Voor onze bewoners en hun familieleden is het een prachtige manier om elkaar te bezoeken,” aldus Anke Hemmer-Jonker, verpleegkundige bij de Vriezenhof. “Na weken geen bezoek en vooral veel bellen, videobellen of skypen, is het fijn dat bewoners en familie elkaar van dichtbij kunnen zien. Dat is toch echt anders!”

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag maakte premier Rutte duidelijk dat bezoeken aan verpleeghuizen voorlopig nog niet mogelijk zijn. Peter Leferink, directeur van Aannemersbedrijf Bramer, had al het initiatief genomen om de bezoekunit bij de Vriezenhof neer te zetten: “Het gaat mij aan het hart dat deze mensen hun kinderen of kleinkinderen niet echt kunnen ontmoeten en ik hoop dat we met deze oplossing een beetje verlichting kunnen bieden in een, vooral voor deze mensen, zware tijd.”

Hartverwarmend
Bewoners en medewerkers van de Vriezenhof zijn dankbaar voor het initiatief van Aannemersbedrijf Bramer. Erna Marsman, adjunct-directeur van de Vriezenhof: “Dit idee van Bramer is hartverwarmend, echt fantastisch dat ze dit voor ons doen. Ook de goede samenwerking met de Gemeente Twenterand mag hierin genoemd worden. Dit geeft de saamhorigheid in Vriezenveen aan.” Wethouder Roel Koster ziet in deze tijd mooie dingen gebeuren in Twenterand: “Overal in de gemeente gebeuren mooie dingen om elkaar door deze periode te helpen. Dat doet mij goed en toen de Vriezenhof met de vraag kwam om deze unit te mogen plaatsen heb ik meteen mijn medewerking toegezegd.”

Bezoekunit
Aannemersbedrijf Bramer gebruikt deze bouwunits normaal op de bouwplaats, maar speciaal voor de Vriezenhof is een unit omgebouwd. Deze bezoekunit is voorzien van een rollator/rolstoeltoegankelijke entree, een transparante wand en geluidsverbinding. Door de transparante wand en doordat bewoners en familieleden beiden een eigen deur hebben, is er geen enkel risico op besmetting met het coronavirus. Een veilige manier om elkaar te ontmoeten.

Op afspraak
Om een bezoek te brengen, moet de familie wel een afspraak maken. Spontaan even op bezoek komen is helaas niet mogelijk. Erna Marsman: “Wij hebben 58 bewoners en kunnen tien bezoekmomenten per dag doen en daar zijn we al heel erg blij mee.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Ammy Joldersma
Heimwee
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe