Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vitaliteitsscan onder vrijwilligersorganisaties

TWENTERAND – In het najaar van 2019 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder de vrijwilligersorganisaties in Twenterand: de vitaliteitsscan vrijwilligersorganisaties Twenterand. In totaal hebben 314 organisaties de mogelijkheid gekregen om deel te nemen aan het onderzoek. 105 organisaties, werkzaam in verschillende sectoren, hebben hieraan gehoorgegeven.

Met een responspercentage van 33,5% geeft het onderzoek een goede afspiegeling van de stand van zaken m.b.t. het vrijwilligerswerk in Twenterand. De belangrijkste resultaten van de vitaliteitsscan zijn opgenomen in een factsheet die te bekijken is op de website van het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand. Klik hier om de factsheet te bekijken.

De Vitaliteitsscan is gedaan naar aanleiding van de opdracht die het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, Evenmens Twenterand en ZorgSaam Twenterand hebben gekregen van de gemeente Twenterand om het gemeentelijk vrijwilligersbeleid te vernieuwen. Naar aanleiding van onder andere de uitkomsten van het onderzoek, zijn wij in gesprek met de gemeente Twenterand over de ondersteuning van het vrijwilligerswerk de komende jaren. Wanneer er meer bekend is, zullen wij u hier verder over informeren.

Bijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties

Naar aanleiding van de vitaliteitsscan wilden we in april een bijeenkomst organiseren om met de vrijwilligersorganisaties in gesprek te gaan over een aantal onderwerpen. Gezien de maatregelen rondom het coronavirus moeten we deze bijeenkomst helaas tot nader orde uitstellen.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben ingelicht en wensen u veel sterkte toe de komende tijd. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze e-mail of andere vragen m.b.t. vrijwilligerswerk, dan kunt u telefonisch contact opnemen met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT). Het IVT is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar: info@vrijwilligerswerktwenterand.nl.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Jantje Koopmans
Laat Het Zonnetje Schijn...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe