Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Kerkklokken Vroomshoop en Geerdijk luiden voor 75 jaar vrijheid

VROOMSHOOP/GEERDIJK –  Op verzoek van het lokale 4 mei comité luiden op zondag 5 april om 12.00 uur de kerkklokken van de kerkelijke centra Het Anker en Irene in Vroomshoop en van de Sint Willibrorduskerk aan de Geerdijk. Dan is het exact 75 jaar geleden dat de Canadese Manitoba Dragons de Vroomshoop bevrijdden. De kerkklokken luiden 5 minuten lang en symboliseren daarmee de vijf oorlogsjaren, waaraan op 5 april 1945 een einde kwam.

Het kerkelijk centrum Het Anker, de vroegere hervormde kerk, bevindt zich in de nabijheid van de grote Puntbrug, die op 5 april 1945 onder veel gejuich van de bevolking door de bevrijders werd overschreden. In dezelfde kerk werd ook direct daarna een beladen Bevrijdingsdienst gehouden.
De Sint Willibrorduskerk staat op een steenworp afstand van de Geerdijkbrug, waar op 4 en 5 april 1945 hevig is gevochten tussen de Vroomshoopse verzetsgroep van de Nederlandse binnenlands Strijdkrachten en Duitse soldaten.

Ook in op 5 april 2005 werd speciale aandacht besteed aan de herwonnen vrijheid. Een squadron F’16’s vloog toen met een indrukwekkende fly pass over de grote Puntbrug als saluut aan bevrijd Vroomshoop.

 

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Normaal
Geef 't Toe
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe