Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Heel Den Ham vlagt voor vrijheid

DEN HAM – Nu het coronavirus ook de Hammenaren letterlijk beperkt in vrijheid, heeft een initiatiefgroep het idee opgevat om het brinkdorp toch enigszins feestelijk aan te kleden met vrijheidsvlaggen. “Het is natuurlijk erg jammer, dat alle activiteiten rondom 75 jaar vrijheid moeten worden afgelast”, zegt één van de initiatiefnemers. “Daarom lijkt het ons een mooi idee dat we met vlaggen uiting geven aan het feit dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven.”

Het is de bedoeling dat de speciale vlag “Den Ham viert vrijheid” vanaf 6 april (de dag dat Den Ham werd bevrijd door de Canadezen) tot en met 5 mei buiten wordt gehangen. De eerste 200 vlaggen zijn inmiddels al besteld. Er is keuze uit een gevelvlag (20 euro) en een mastvlag (50 euro).

De tweede ronde vlaggen wordt op 3 april besteld. Wie daar aan meedoet, heeft uiterlijk 11 april de vlag thuis aan de deurklink hangen. Na de bestelling wordt een betaallink toegezonden. De vlag is bewust zonder datum gemaakt, zodat hij ook in de komende jaren op 5 mei kan worden gebruikt. Vlaggen bestellen kan via erik@erikkuiper.nl

Volgens de initiatiefnemers kan op deze manier toch een beetje feestelijk de vrijheid worden gevierd. “We hopen dat veel mensen meedoen, zodat we als Hammenaren toch uitdrukking kunnen geven aan onze dankbaarheid dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tess Teiges
Fata Morgana
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe