Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Pleidooi voor Veilige Fietspaden

Veilige fietspaden langs de Gravenlandweg en Paterswal. Dat is al jaren de vurige wens van de inwoners ter hoogte van dit gebied.

Al meer dan 25 jaren is er de roep vanuit de samenleving voor veilige fietspaden langs de Gravenlandweg en de Paterswal. Sinds de ontwikkelingen in het kader van Natura 2000 is deze wens nog nadrukkelijker naar voren gekomen door middel van toekomstige recreatieve en dus ook financiële ontwikkelingen. Eén en ander zal leiden tot nog meer drukte en nog minder veiligheid voor de fietsers.
Daarop zijn in 2018 een vijftal werkgroepen, zogenaamde Meeloopkoppelkansen, ontstaan onder begeleiding van NMO. Eén van de vijf werkgroepen is de werkgroep “Veilige Fietspaden”. Genoemde werkgroep is al weer geruime tijd bezig de politiek ervan te overtuigen om de noodzaak in te zien voor het realiseren van veilige fietspaden.

Politici in het gebied.
Aflopen jaren, 2018/2019, is door middel van een schrijven aan zowel de gemeente Twenterand als de gemeente Tubbergen, alsmede de provincie Overijssel, verzocht dit initiatief te ondersteunen. Afgelopen jaar zijn politici van zowel Twenterand als Tubbergen en een aantal statenleden van de provincie Overijssel in het gebied op bezoek geweest. De noodzaak tot aanleg van de fietspaden werd tijdens het bezoek terdege ingezien.

Ondersteuning werkgroep.
Inmiddels krijgt de werkgroep ondersteuning van een tweetal personen van NMO en Stimuland om meer daadkracht te bewerkstelligen. Genoemde personen worden voor een periode van een jaar betaald door de gemeente Twenterand.

Handtekeningenactie.
Om de politiek nog duidelijker te overtuigen hoe de bevolking hier insteekt is 20 december van het afgelopen jaar een handtekeningenactie gehouden. Niet met een lijst langs de deur maar er op uit naar het Witte Kerkje te Bruinehaar. Ruim 400 personen hebben de moeite genomen naar Bruinehaar te komen op een avond, naar later bleek, veel bedrijven een kerstborrel hadden georganiseerd voor hun personeel. Daarop is besloten voor die personen de gelegenheid te bieden om alsnog online te reageren. Ook hier is goed op gereageerd met ruim 300 stemmers. Hartverwarmend zoveel steun van al die mensen die uiteraard ook zeer de noodzaak inzien van het realiseren van veilige fietspaden.

Aanbieden handtekeningen.
Woensdag 12 februari zijn de handtekeningen aangeboden aan de wethouders Martha van Abbema en Bart Jan Harmsen van de gemeente Twenterand.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Debbie
Souvenirs Del Sol
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe