Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

De Hammerdammer 2 lijdt zware nederlaag

DEN HAM – De Hammerdammer 2 neemt het op tegen Damra uit Raalte voor de bondscompetitie. Al met al een slechte avond voor de Hammerdammer 2. Er wordt ruim verloren van Damra uit Raalte, uitslag 1 – 7.

Gerard Endeman speelt tegen Hans Braakman, in een gelijk opgaande strijd maakt Gerard Endeman een kapitale blunder door verkeerde afruil en komt twee schijven achter, dit had grote gevolgen voor verdere verloop van de partij. Hij kwam deze slag ook niet meer te boven en verliest 0 – 2.
Jan v.d. Vegt gaat de strijd aan met Ab Steenbergen en in een boeiende partij waarin weinig verschil is te vinden moet op het eind Jan v.d. Vegt toch zijn meerdere erkennen doordat Ab Steenbergen door een slagenwisseling er beter uit komt en de partij wint 0 – 2.
Jennie Braakman en Jan Preuter maken er ook een mooie partij van, maar ook Jennie Braakman moet op het eind de winst laten aan de tegenstander en Jan Preuter wint 0 – 2.
Dinant Voort speelt tegen René Beye en in een zeer spannende strijd waarin halverwege de partij Beye een schijf voor komt, kan hij dit toch niet naar winst omzetten, doordat Dinant Voort zich heel heftig verzet en dan ook verdiend een remise eruit sleept 1 – 1.

In de onderlinge competitie worden de volgende wedstrijden gespeeld.

Jan Slotman tegen Henk Koenderink is een mooie partij die lang gelijk op gaat, maar halverwege de partij neemt Henk Koenderink toch de touwtjes in handen en sleept de overwinning eruit 0 – 2.
Koert Meuleman en Gerwin Mollink maken er een mooie partij van. In deze partij haalt Gerwin Mollink er een mooie slag uit die leidt tot een dam, maar staat daardoor wel twee schijven achter. Maar wat Koert Meuleman ook probeert hij kan de partij met twee schijven voor niet naar zijn hand zetten, en geeft zich gewonnen 0 – 2.
Joop Kooman en Jannie Bonthuis maken er een mooie partij van, maar Joop Kooman kan het Jannie Bonthuis niet lastig genoeg maken en verliest dan ook verdiend 0 – 2.
Julian Arrindell en Bert Nieboer maken er echt een spannende partij van, dan lijkt de een weer beter ervoor te staan dan weer de ander. Halverwege de partij lijkt de beslissing te vallen als Bert Nieboer door een mooie combinatie twee schijven voorkomt, maar Julian Arrindell bijt zich vast in de partij en sleept op het eind er toch een remise uit 1 – 1.
Hilco Braakman tegen Wim Bouwhuis is een zeer interessante partij waarin beiden weinig weg geven. Wim Bouwhuis komt wel een schijf voor maar kan dit niet verzilveren, want Hilco Braakman verzet zich met hand en tand en verovert de verloren schijf terug en komt beter op het bord te staan. Na goed nadenken en de juiste zetten te doen neemt Hilco Braakman aan het eind de touwtjes stevig in handen en wint de partij 2 – 0.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe