Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Scouting Azoelen lichtjesopkomst

DEN HAM – Scouting Azoelen speltakken Bevers en Welpen hadden zaterdag de scoutingvariant van Lichtjesdag. Voorafgaand werden de scouts voorbereid op wat deze opkomst voor een bijzondere betekenis heeft. Op deze dag steken mensen over hele aarde kaarsjes aan voor mensen die een kind of kindje verloren hebben. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor hen en zo mogen zij weten dat ze niet alleen zijn met het verdriet.

In de vuurkuil was vuur in de vuurschaal, met daarom heen een cirkel van lichtjes. De cirkel binnen in een cirkel is het scoutingsymbool van “einde spoor”. Het symbool wordt binnen scouting in tochttechnieken gebruikt maar ook bij overlijden van een lid.
We begonnen dit deel van de opkomst met het luisteren naar de akoestische versie van Fix You – Coldplay – Acoustic Cover by Tyler Ward & Boyce Avenue. Daarna werd het Lichtjesgedicht gelezen door Liz, Jorben, Inke en Gijs van de Welpen.
De opkomst werd afgesloten met een minuut stilte met scoutssaluut.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Peter Maassen
Denke Heute Nicht An Mor...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe