Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Famke Kok winnaar Junior Dictee Twenterand 2019

TWENTERAND – Wat was het weer een spannende wedstrijd in een volle raadzaal van het gemeentehuis van Twenterand, waar op 26 november het Junior Dictee Twenterand werd gehouden. De Bibliotheek Twenterand was verheugd dat 36 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van achttien basisscholen de strijd met elkaar aangingen voor de eerste prijs en de titel Spellingskampioen Gemeente Twenterand.

Na een aanmoedigingswoordje van wethouder Mark Paters, kon het dictee starten. Het dictee was evenals eerdere jaren samengesteld door Gerrit Lemans, gepensioneerd docent Nederlands en hij las het ook zelf voor. Dit keer was het dictee geschreven rondom allerlei belevenissen op een school.

Toen alle dictees waren nagekeken, onder leiding van een deskundige jury bestaande uit Marijke Spoor, Gerda Dorman en Henk Bos, werd duidelijk dat een barrage tussen twee leerlingen met 10 fout noodzakelijk was. Uiteindelijk kon de wethouder de eerste prijs uitreiken aan Famke Kok van de Joh. Bogermanschool in Vriezenveen. De tweede plaats was voor Luuk Eshuis van de Regenboog in Vriezenveen. De derde plaats was voor Tim de Graaff van de Rehoboth uit Vriezenveen. De winnares won een beker, een pen en een boekenbon.

Famke en Luuk mogen Twenterand begin april 2020 vertegenwoordigen bij de Provinciale Finale van het Junior Dictee.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Piet Veerman
Sailin' Home
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe