Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Oplossing parkeren vrachtwagens Kroezenhoek

DEN HAM – Al enkele jaren parkeren vrachtwagenchauffeurs in Den Ham hun vrachtwagens tijdens de avonduren en in het weekend op een hoekperceel van bedrijventerrein Kroezenhoek dat daarvoor tijdelijk was aangewezen. Vanwege de verkoop van het perceel kwam daar 1 juni 2019 een einde aan. Sindsdien was er geen plek waar de vrachtwagens konden parkeren. Wethouder Bart-Jan Harmsen: “Een vervelende situatie waar we nu samen met enkele vrachtwagenchauffeurs een oplossing voor hebben bedacht. Op een andere plek op het bedrijventerrein wordt een aparte parkeerstrook voor vrachtwagens gerealiseerd. Dit blijft zo tot er een definitieve plek komt in het uitbreidingsplan van het bedrijventerrein.”

Vanuit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het in de gemeente Twenterand verboden om binnen de bebouwde kom in de avonduren en in het weekend vrachtwagens te parkeren. Omdat dit voor de betreffende chauffeurs de nodige problemen opleverde, is wethouder Harmsen blij dat er een nieuwe tijdelijke oplossing gevonden is waar alle partijen tevreden mee zijn.

Oplossing
De bestaande rabatstrook bij Meubelmaker Valk in Den Ham wordt verlengd tot enkele meters voor de aansluiting op de Vriezendijk. De strook wordt even breed als het reeds bestaande deel (maximaal 3 meter) en wordt uitgevoerd met hetzelfde materiaal. De gehele parkeerstrook wordt tijdelijk bestemd voor het parkeren vrachtwagens. Deze situatie blijft bestaan totdat er een definitieve parkeerplek wordt gerealiseerd op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein in westelijke richting.

Procedure
Op dit moment wordt de parkeerstrook uitgezet en vindt er grondonderzoek plaats. Daarna kan de grond worden verwijderd en afgevoerd. De planning is dat de daadwerkelijke aanleg van de strook begin 2020 plaatsvindt.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Mixed Emotions
You Want Love (Maria, Ma...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe