Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Debat op locatie in Den Ham geslaagd

DEN HAM – Het tweede debat op locatie was een succes, mede doordat een groot aantal betrokken Hammenaren gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging mee te komen praten over een aantal onderwerpen in het clubhuis van vv Den Ham. Een locatie die zich bijzonder goed leent voor dit soort bijeenkomsten. Deze debatavonden worden door de Delta Media Groep georganiseerd in opdracht van de gemeenteraad en de politiek speelt in deze debatten een ondergeschikte rol. Het gaat namelijk om de inwoners van de vier grootste kernen, zij kunnen zelf de onderwerpen aandragen waarover gesproken gaat worden.

In Den Ham kwamen voor de onderbreking een drietal onderwerpen aan de orde, zoals de rol van de voetbalclub Den Ham binnen de gemeenschap met als gasten Dennis Bosch en Jan Bosch. Vervolgens kwam het onderwerp Het Middendorpshuis aan de orde met de vraag wat er gaat gebeuren met dit historische gebouw na het vertrek van de TTI. Gert Kottier en Jan Kremer waren voor dit onderwerp de gasten.

Het onderwerp waar veel mensen speciaal voor waren gekomen was de aanvraag van handelsonderneming Dekker om zes keer per jaar puin te mogen breken. Het gesprek onder leiding van Han Pape ging tussen ondernemer Jan Dekker en fractievoorzitter Marcus Elzinga van GBT. Het werd voor een groot aantal mensen in de zaal, maar ook voor ondernemer Dekker, een emotioneel debat.

Na de onderbreking ging het er heel wat rustiger aan toe en de vier gasten waren het eens dat men alleen door samenwerking Den Ham beter op de kaart kon zetten. De gasten bij dit onderwerp waren Martina Ingenkamp, namens Gastvrij Twenterand en de enige vrouw die deze avond aan tafel aanschoof, Henk Jansen, namens Den Ham Doet!, Erwin Lette namens Leven in den Ham en Gerrit Kuiper namens de stichting Brinkdorp Den Ham.

Het aanwezige publiek greep de geboden kans om over de verschillende onderwerpen mee te praten en dat was ook de bedoeling van deze avond.

In de afsluiting van de avond werd met kernwethouder voor Den Ham, Bart-Jan Harmsen, nog even terug gekeken op de meerwaarde van deze avond. Dit debat is vanaf 11 november op ieder gewenst moment terug te kijken via het YouTube kanaal van de Delta Media groep en de Facebookpagina van Politieke stem op Delta FM.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Saskia
Hey,hey Jongeman
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe