Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Plannen rotonde bij Harwig in Den Ham in vergevorderd stadium

DEN HAM – Het college van de gemeente Twenterand heeft zichzelf in het coalitieakkoord ten doel gesteld een aantal verkeersknelpunten in de gemeente op te lossen. Een van de belangrijkste is de kruising van de Smitstraat en de Marleseweg in Den Ham. Een oplossing voor deze gevaarlijke kruising in de vorm van een rotonde lijkt nabij. Al moet daarvoor nog wel het een en ander gebeuren.

De gemeente Twenterand is in gesprek met de eigenaren van de grond die nodig is om de rotonde te kunnen aanleggen. Wethouder Bart-Jan Harmsen: “Deze gesprekken over ‘de rotonde bij Harwig’ zoals de Hammenaren de plek noemen, verlopen voorspoedig maar de handtekeningen moeten nog wel worden gezet. Het is dus nog niet in kannen en kruiken zoals in de media gesuggereerd wordt.”

Wanneer de grondeigenaren medewerking verlenen en de grond in eigendom is van de gemeente, moet vervolgens nog een afwijking van het bestemmingsplan plaatsvinden om aanleg van de rotonde mogelijk te maken. Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig. Het is gebruikelijk om deze procedure al op te starten voordat de grond daadwerkelijk is overgedragen. Op deze manier kan de uitvoering zo spoedig mogelijk plaatsvinden nadat met de betreffende grondeigenaren overeenstemming is bereikt over de grondaankoop.

Wethouder Harmsen: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit samen tot een goed einde gaan brengen en dat er straks een flinke verbetering in de verkeersveiligheid komt. Maar nogmaals, er moet dus nog zeker het een en ander gebeuren voor de schop in de grond kan.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Bianca & Ray
Te Quiero
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe