Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College beantwoordt vragen PVV over zorgcowboys

TWENTERAND – Het college antwoordt (samengevat) als volgt op vragen van de PVV Twenterand over ‘zorgcowboys’:

De overeenkomsten met zorgaanbieders huishoudelijke ondersteuning moeten per jaar verlengd worden. Dit heeft de gemeente Twenterand gedaan voor alle gecontracteerde aanbieders huishoudelijke ondersteuning. Er is geen sprake van een nieuw contract met Samen14. Wij hebben op dit moment 1 cliënt Wmo huishoudelijke ondersteuning bij BiOns. Stichting ’t Thuisgevoel heeft nu en in het verleden geen cliënten bij ons gehad. Er zijn geen nieuwe contracten afgesloten met BiOns en ’t Thuisgevoel.

We zijn op de hoogte van het faillissement van Solace ATC in 2016 en de stappen die de curator daarbij heeft gezet. We doen geen mededelingen over individuele aanbieders. In z’n algemeenheid gaan we pas over tot ontbinding van een overeenkomst wanneer uit onderzoek blijkt dat er daadwerkelijk niet voldaan wordt aan de gestelde eisen.

Wat is veranderd, in vergelijking met de aanbesteding voor 1 januari 2019, is dat we nu al bij de inschrijving de risico inschatting maken. Als het risico hoog wordt ingeschat, volgt onderzoek. Het is en blijft dus een inschatting, dan is er nog niet aangetoond dat de aanbieder daadwerkelijk zaken fout doet of
fraudeert.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Claudia Jung
Dann Kommt Wieder Die Er...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe