Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Bestemmingsplan Buitengebied Twenterand onherroepelijk

TWENTERAND – Woensdag 16 oktober heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het Bestemmingsplan Buitengebied Twenterand, waarmee dit plan definitief is geworden. Het bestemmingsplan bestrijkt het hele buitengebied van Twenterand met uitzondering van delen rondom de Natura 2000 gebieden. Het gaat om zo’n 1400 adressen. Wethouder Roel Koster is tevreden dat het proces hiermee is afgerond: “Er ligt nu weer een actueel plan, totdat te zijner tijd er door de Omgevingswet een omgevingsplan voor de gehele gemeente zal gaan gelden.”

Na vier jaar voorbereiding is in maart 2018 het bestemmingsplan Buitengebied door de gemeenteraad vastgesteld. Op dat plan is door zes personen beroep ingesteld bij de Raad van State. In twee van deze beroepszaken heeft de Raad van State aangegeven dat de bestemming aangepast moet worden. Dit moet binnen 26 weken na de uitspraak van de Raad van State gerealiseerd zijn. De gemeente Twenterand komt binnenkort met een voorstel waarin de opmerkingen van de Raad van State zijn meegenomen. Voor de andere vier personen die beroep hadden aangetekend, blijft de bestemming in stand.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tamara Tol
Kom Weer Terug
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe