Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Subsidie multifunctioneel clubhuis Vroomshoopse Boys

TWENTERAND/VROOMSHOOP – De gemeente Twenterand verstrekt voetbalvereniging Vroomshoopse Boys een subsidie van 25.000 euro. Dat geld is voor het project “Sportief medegebruik multifunctionele accommodatie VV Vroomshoopse Boys” en is bedoeld om het nieuwe clubhuis straks ook echt multifunctioneel te kunnen gebruiken. De subsidie maakt deel uit van een zogeheten LEADER-subsidie. Daarbij is sprake van cofinanciering. De provincie Overijssel draagt ook 25.000 euro bij en vanuit EU-gelden is er het dubbele beschikbaar. Daarmee komt het totale subsidiebedrag op een ton uit.

Het nieuwe clubhuis van de Vroomshoopse Boys verrijst langs het hoofdveld op Sportpark De Bosrand. Het moet straks een ontmoetingsplaats worden voor jong én oud, voor leden én niet-leden. “We bouwen voor de volgende generatie”, legt Boys-voorzitter Edward Olthof uit. “Voor alle inwoners van Twenterand en omgeving en dus zeker niet alleen voor onze eigen leden. Zo willen we het gebouw en de terreinen beschikbaar stellen aan bijvoorbeeld de scholen in de omgeving, maar ook aan zorgpartijen of buitenschoolse opvang.”

Versterken landelijk gebied

Om de plannen voor een toegankelijke multifunctionele accommodatie mogelijk te maken had de vereniging extra financiële middelen nodig. Daarvoor maakt de Vroomshoopse Boys nu gebruik van de LEADER-regeling. Dat is een subsidieregeling voor projecten gericht op het versterken van het landelijk gebied. Daarbij gaat het om behoud van de leefbaarheid van het platteland, het versterken van de sociale cohesie en om het behouden of versterken van het voorzieningenniveau. Het initiatief van de club past hier goed bij.

Met hart en ziel

Wethouder Aimée van der Ham is opgetogen dat de gemeente Twenterand de Vroomshoopse Boys met deze bijdrage kan ondersteunen. “We hebben enorm veel waardering voor wat de vereniging de afgelopen jaren zelf al heeft gedaan om de nieuwe accommodatie te realiseren”, aldus de wethouder. “Mooi om te zien hoeveel vrijwilligers hier met hart en ziel aan meewerken. Goed overleg met andere initiatieven in het dorp moet ervoor zorgen dat die elkaar in de toekomst ook alleen maar versterken. Daar hebben we alle vertrouwen in.”

Geweldig initiatief

“Zonder de gemeente was dit niet gelukt”, stelt Boys-voorzitter Edward Olthof onomwonden. “Het voelt als erkenning voor het feit dat wij middenin de samenleving staan. De nieuwe multifunctionele accommodatie die we bouwen draagt bij aan de leefbaarheid van de lokale gemeenschap. Wethouder Van der Ham onderstreept die woorden: “De plannen van de Boys bieden ruimte aan verschillende partijen uit de omgeving voor activiteiten op onder andere het gebied van sport en spel en gezondheid. Een geweldig initiatief dat ons bijzonder aanspreekt.”

Nog geen gelopen race

Volgens de Boys-voorzitter is het uiteindelijk verkrijgen van de subsidie nog geen gelopen race. “Vanuit onze vereniging heeft kartrekker Gerrit Drenthen bergen werk verzet om te komen waar we nu zijn”, legt Olthof uit. “Het is geweldig dat de gemeente Twenterand overtuigd is. Maar dat betekent niet dat we er al helemaal zijn. De aanvraag is op 25 september ingediend en wordt de komende maanden onder meer door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordeeld. Waarschijnlijk weten we pas in januari 2025 definitief of we de subsidie krijgen.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe