Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO trots op vrijwilligers die EHBO-cursus volgen

VRIEZENVEEN – Voetbal is een contactsport. Een ongelukje met schram-, snij- of schaafwonden tot gevolg kan altijd gebeuren. Of erger, een gebroken arm of been of een bloedende hoofdwond. Het is dan belangrijk dat er snel eerste hulp wordt geboden. Goede EHBO’ers zijn vandaag de dag dun gezaaid. Om die reden bood DETO ouders en verzorgers en leden de mogelijkheid om een officiële EHBO-cursus te volgen. Negen cursisten leerden de fijne kneepjes van het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongelukken.

Een van hen is Marian Abbink. Zij en de andere cursisten slaagden voor het toch wel pittige examen. “Als voetballiefhebbers en betrokken leden van DETO kunnen we alleen maar applaudisseren voor dit initiatief. Het aanbieden van een EHBO-cursus is van onschatbare waarde. Het is heel belangrijk dat er deskundige hulp aanwezig is bij blessures en ongelukjes die tijdens het sporten kunnen gebeuren.”

De negen vrijwilligers konden de EHBO-cursus gratis volgen. Als tegenprestatie worden ze enkele zaterdagen per jaar ingezet als EHBO’er bij DETO. Een kleine moeite vinden ze. “Op de zaterdagmiddagen is het altijd druk op ons sportpark. Met voetballers en veel publiek. Door onze aanwezigheid kan iedereen met een gerust hart genieten van de wedstrijden.”

Zonder uitzondering zijn de negen supertrots op hun prestatie. “DETO laat hiermee zien dat voetbal niet alleen draait om prestaties op het veld, maar ook om het welzijn en de veiligheid van de leden”, trekt Marian het breder. “Uiteindelijk gaat het erom dat we met plezier kunnen sporten, wetende dat iedereen in goede handen is als er iets misgaat.”

De deelnemers aan de EHBO-cursus verdienen wat DETO betreft allemaal een hele grote pluim. Een compliment dat Marian graag aanneemt. “We hebben hard gewerkt tijdens de lessen. We hebben ons vol overgave ingezet om de benodigde kennis en vaardigheden onder de knie te krijgen. Het was bewonderenswaardig om te zien hoe gemotiveerd en betrokken iedereen was.”

Ze blikt nog even terug op de examenweek. “De spanning was voelbaar en de zenuwen gierden door onze keel. Maar door onze gedegen voorbereiding en vastberadenheid doorstonden we het examen glansrijk. En nu mogen we ons officieel EHBO-er noemen. Klaar om onze kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en onze mede-clubleden te ondersteunen bij blessures en ongelukjes.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
BIS!
Lente In Twente
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe