Close this search box.
luister live
Search

Sportlust laat eerste punten van het seizoen liggen

DEDEMSVAART – Na een succesvolle seizoensopener, waarin Sportlust met 3-2 won van ASV Aadorp, reisden de mannen van coach Niels van ‘t Hoog vol vertrouwen af naar Dedemsvaart voor hun tweede competitiewedstrijd.

Sportlust begon sterk aan de wedstrijd en wist de ruimtes tussen de linies klein te houden. Hierdoor kon het goed spelende Dedemsvaart weinig grote kansen creëren. Na tien minuten ging het echter mis: een fout in de defensie van Sportlust stelde Dedemsvaart in staat om de 1-0 te scoren. Sportlust wist vervolgens twee kansen te creëren, maar deze werden helaas niet omgezet in doelpunten. De rust werd ingeluid met een 1-0 voorsprong voor DVC Dedemsvaart.

Na de pauze kwam Dedemsvaart fel uit de kleedkamer en wist het gevaarlijk te worden via de twee snelle buitenspelers. In de 55e minuut verdubbelde Dedemsvaart de voorsprong. Na balverlies van Sportlust kwam de linksbuiten van Dedemsvaart één-op-één met doelman Lars Gritter en schoot de bal hard binnen: 2-0.

Sportlust had lange tijd geen antwoord op het spel van Dedemsvaart, maar in de 80e minuut kwam de spanning terug. Dennis Jozic werd door invaller Simon Spoor diep gestuurd en wist met een subtiele punter de bal langs de Dedemsvaart-doelman te tikken: 2-1. Sportlust zette alles op alles en nam meer risico’s, wat leidde tot meer ruimte voor Dedemsvaart. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Dedemsvaart daar gebruik van. Na wat geluk bij een scrimmage voor het doel kon een aanvaller eenvoudig binnentikken, waardoor de eindstand op 3-1 kwam. Dit was tevens het laatste balcontact van de wedstrijd.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Bergentheim, waar om 14:30 uur wordt afgetrapt.