Close this search box.
luister live
Search

Strijdend Den Ham wint thuisduel

DEN HAM – Vrolijke gezichten op sportpark de Rohorst na de 2-0 zege op Rigtersbleek. Voor coach Tim Nijzink was het sowieso een bijzondere voetbalmiddag. Zijn zoontjes Sep en Job waren namelijk pupil van de week en genoten met volle teugen van alle aandacht en presentjes.

Speler Rane Kootstra zal ook met een heel speciaal gevoel terugkijken op de wedstrijd, hij werd namelijk vooraf gehuldigd met zijn 250e competitiewedstrijd in het vlaggenschip van Den Ham. Kootstra bereikte deze mijlpaal een week eerder in de uitwedstrijd tegen Dieren. Dat Den Ham in haar eerste duel meteen een driepunter noteerde, stemde ook tot grote tevredenheid in de blauwwitte arena.

De thuisploeg begon goed en creëerde in het eerste kwartier een drietal kansen. Randall van Haarst, Louis Vijfhuizen en Malke Gecer hadden daarbij nog geen geluk in de afronding. Met een knappe redding op een pegel van Melvin Nuis hield keeper Jeffrey Ekkel de gasten van de 0-1 af. De Hammer goalie moest voor rust nog tweemaal al zijn talenten aanspreken om de nul te houden. Den Ham zag nog een boogbal van Justin Smit net niet bekroond worden met een doelpunt, maar in minuut 40 kon er wel gejuicht worden. Julian Nijland werd fraai gelanceerd en daarna binnen de zestien getorpedeerd door de sluitpost van de Bleek. Louis Vijfhuizen benutte koelbloedig de toegekende penalty en met dit doelpunt komt het totaal aantal competitiegoals van Vijfhuizen op 100. Hij scoorde de goals voor drie clubs: Den Ham, DETO en Hoogeveen.

In de tweede helft waren de eerste wapenfeiten voor de gasten uit Enschede, die tot tweemaal toe het doel net misten. In het laatste half uur kwam de match volop tot leven en er gebeurde van alles voor beide doelen. Louis Vijfhuizen leek de score voor Den Ham te verdubbelen, echter hij kon bij het uithaalmoment geen controle krijgen over de bal. Een corner van Joost Veurink raakte de lat en aan de andere kant een enorme kans voor spits Dylan Rickhoff, die de gelijkmaker echter niet op het scorebord kon krijgen.

In minuut 70 werd de score voor Den Ham wel verdubbeld. De opbouw van Rigtersbleek werd onderschept, waarna Louis Vijfhuizen de geheel vrijstaande Thomas Remmink liet scoren. De gasten hadden nog zeker kunnen scoren, maar kwamen niet voorbij doelman Ekkel. Die reageerde eerst goed op een geplaatste kopbal en hij had in de laatste minuut een geweldige reflex in huis. Daar de gastheer zelf nog tweemaal een mogelijkheid onbenut liet, boekte het voor elke meter strijdend Den Ham uiteindelijk een even verdiende als welkome 2-0 zege op Rigtersbleek.

Mijlpaal Rane Kootstra (250 wedstrijden)

Rane Kootstra kwam in het seizoen 2013/2014 bij de selectie van Den Ham 1. Op 3 september 2013 speelde hij zijn eerste competitiewedstrijd. Den Ham was toen gastheer van Olympia ’28 en won destijds met 2-0. Kootstra was jarenlang de opkomende rechtsback, die met prima rushes en voorzetten menig blauwwitter heeft laten scoren. Hij was zelf ook diverse keren succesvol in de afronding, vooral bij standaardsituaties. Zijn teller staat nu op zestien competitiedoelpunten. Na een uitstapje naar het centrum van de verdediging, speelt hij alweer een tijdje aan zijn favoriete rechterkant. Rane Kootstra is een echte teamspeler en een voetballer die voorop gaat in de strijd.