Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO in tweede helft ruim langs DZC’68

VRIEZENVEEN – DETO speelde afgelopen zaterdag thuis tegen promovendus DZC’68 uit Doetinchem. Een club waarmee de afgelopen jaren vaker, maar dan op eerste klasse niveau, de degens werden gekruist. Grote vraag bij de thuisploeg was hoe de grote nederlaag een week eerder in Staphorst was verwerkt en of dit ook personele consequenties zou hebben in het veld. De technische staf koos voor de factor “vertrouwen” en liet de basiself van de afgelopen weken gewoon in tact zodat de verliezers van een week geleden de winnaars van dit weekend konden worden. En dit pakte uiteindelijk prima uit!

DETO begon goed aan de wedstrijd en was vanaf de aftrap dominant op het veld zonder dat dit direct in doelpunten werd uitgedrukt. Na ruim een kwartier claimde de ploeg een penalty toen Bas Postma neer ging binnen de lijnen, echter de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen. Ook in de fase daarna kansen voor DETO, maar het bleef wachten op de openingstreffer. Deze viel na bijna een half uur vanuit het niets pardoes bijna aan de andere kant, ware het niet dat Roberto Stopel met een schitterende reflex de bal uit de hoek haalde. Voor rust waren er daarna nog enorme kansen voor Kevin Stokkingreef die een voorzet van Pedro Henrique zomaar kon binnenlopen maar naast mikte en Bas Postma die de bal op slag van rust voor het binnenkoppen had, maar de bal over het doel zag vliegen.

Na de rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld met dezelfde opstelling en Bas Postma die de eerste enorme kans na een voorzet van Stokkingreef weer niet binnen de palen kreeg. Op het uur was het dan eindelijk raak en hoe! De door Postma diep gestuurde Pedro Henrique leverde vanaf de linkerkant een voorzet op maat af die door de opgekomen rechtsback Joas Heersink fantastisch werd binnengekopt: 1-0. Dit betekende tevens het eerste officiële competitiedoelpunt van de jonge  Heersink in DETO 1. DETO trainer Mark Looms bracht vervolgens wat verse krachten in het veld met Frank Smit en Ümran Zambak. Het leek deze middag of er een vloek rustte op Bas Postma, want even na het uur kon hij de bal in een verlaten doel schuiven, echter ook deze bal ging naast en bleef het bij een penibele 1-0 tussenstand. Echter met de komst van Frank Smit in het veld weten de DETO-kenners dat doelpunten nooit ver weg zijn. In de 66e minuut was het al raak toen een teruggelegde bal heel bekeken door Smit in de verre hoek werd geschoten: 2-0. En drie minuten later was dan ook eindelijk de ban gebroken voor Bas Postma toen hij van dichtbij kon binnentikken: 3-0. Het slotakkoord was voor Frank Smit die tien minuten voor tijd een steekpass van Zambak subtiel in de hoek werkte: 4-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en reageerde DETO op de enige en juiste manier op de nederlaag van een week eerder.

DETO staat na zes wedstrijden op een keurige gedeelde tweede plaats in de vierde divisie D samen met Hoogeveen op een punt afstand van koploper Staphorst. Komende zaterdag staat de derby in Tubbergen tegen TVC’28 op het programma voor de mannen van Looms. Aftrap op “De Grote Moat” om 18.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO – DZC’68  4-0  (0-0)

Scheidsrechter: Peter de Waard
Assistent-scheidsrechters: Alex Jansen en Johan van Pommeren
Toeschouwers: 250
Gele kaarten: Nick Abbink, Marijn de Kler, Jelle van Rinsum en Cas Evers (DZC’68)

Scoreverloop:

59. 1-0  Joas Heersink
66. 2-0  Frank Smit
69. 3-0  Bas Postma
83. 4-0  Frank Smit

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Joas Heersink, Mirko Zwiers, Jon Vossebeld, Hans Matti (84. Mika Lansink), Karlo Borghuis (84. Dean Polko), Hoeseb Yakob, Mario Francismouth (63. Frank Smit),  Kevin Stokkingreef, Bas Postma (77. Thom ten Hove), Pedro Henrique (63. Ümran Zambak) 

Opstelling DZC’68: Luuk Nieswand, Levi Hermsen, Stef Wichgers, Jelle van Rinsum, Jesse Wortelboer,  Nick Abbink (82. Max Tamboer), Merijn Heijink (70. Sem Smit), Marijn de Kler (70. Tolgahan Yayla), Rutger Ebbers, Gloria Mavanga Papela (60. Thoms Kleinlugtebeld), Cas Evers

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Joey T & Lynn Marie
Alpine Reunion Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe