luister live
Search

Voorwaarts met moeite langs 10 Hardenbergers

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – De eerste thuiswedstrijd tegen Hardenberg`85 stond afgelopen zaterdag op de planning.

In de eerste 10 minuten zien we 2 afwachtende teams, waarbij Voorwaarts de meeste aanvallende intenties laat zien.

Na 10 minuten krijgt de aanvoerder van Hardenberg Lennard de Leeuw een gele kaart. Normaal gesproken onbeduidend om te vermelden, ware het niet dat hij 10 minuten later nogmaals tegen een gele kaart op loopt en het veld moet verlaten.

Voorwaarts probeert gedisciplineerd aan te vallen en dat resulteert in enkele kansjes voor Kilian Ekkel, die helaas het net nog niet weet te vinden.

Hardenberg verschijnt maar weinig keren op de helft van Voorwaarts en als iedereen langzaam aan al aan de ruststand 0-0 begint te denken, krijgt Hardenberg een vrije bal in de buurt van de middellijn. De bal wordt het 16-metergebied ingepompt, waar veel spelers zich verschanst hebben. Niemand kan precies zien wat er gebeurde, maar als de Hardenbergers juichend weglopen blijkt dat de bal in het netje ligt. 0-1 (Achteraf blijkt dat Marc Snippe de bal heeft binnen gekopt.)

Voorwaarts recht de rug na deze tegenvaller en dat resulteert in de laatste minuut voor rust in een mooie aanval, met een voorzet van de prima spelende Ramon Wessels. De voorzet van Ramon wordt hard tegen de lat gekopt door Bernd Bove, waardoor de ruststand 0-1 wordt.

Voorwaarts wisselt Boaz Mulder voor Mauro Slatius en gaat de 2e helft volle bak op zoek naar de gelijkmaker.

Dit zorgt ervoor dat Hardenberg vol in de tang zit en er kansen gecreëerd worden in het 16-metergebied van Hardenberg.

Na meerdere mogelijkheden is het Kilian Ekkel die na een klein uur de terechte gelijkmaker binnen schiet. Kilian draait zich goed vrij, met de rug naar het doel en schiet uit de draai de 1-1 tegen de touwen.

Voorwaarts blijft gas geven en enkele minuten later wordt een cornerbal genomen door Dylan Snippe perfect binnen gekopt door Bernd Bove. 1-2

Hardenberg wisselt enkele spelers en gaat nu meer risico`s nemen. Dat zorgt ervoor dat we een soort ren je rot kwartiertje zien, waar de spelers van beide teams erg veel energie in de wedstrijd steken.

Voorwaarts krijgt enkele goede mogelijkheden om de score te vergroten, maar vooral Bernd heeft het vizier net niet scherp genoeg staan voor het 3e doelpunt.

Hardenberg komt in de laatste minuten 1x erg gevaarlijk in de buurt van het Voorwaarts-doel, maar Lars Bove weet met een goede verdedigende actie redding te brengen, waardoor het 2-1 blijft.

Voorwaarts wint verdiend, maar had erg veel moeite tegen 10 sterke Hardenbergers die de geledingen erg lang dicht hebben weten te houden.

Volgende wedstrijd:  5 oktober   14.30 uur       Voorwaarts 1   –   DVC Dedemsvaart  1

Opstelling: A. Toprakcan, R. Wessels, C. Sickman, B. Wessels (S. Scherphof), T. Olsman, L. Bove, J. Slot, B. Bove, B. Mulder (M. Slatius), D. Snippe (M. Kerkdijk), K. Ekkel.