Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Wethouder neemt kijkje bij coöperatie in Den Ham

DEN HAM – De CAV is niet meer uit Den Ham weg te denken. Het is alweer ruim 100 jaar geleden dat de Coöperatieve Aankoopvereniging (CAV) Den Ham is opgericht. Enkele boeren uit het dorp bekeken destijds de mogelijkheden van het gezamenlijk inkopen van veevoeders en meststoffen en besloten samen te werken. Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek lieten zich meenemen in het verhaal van ruim een eeuw CAV en kregen een rondleiding door het bedrijf van directeur Ronnie Lassche. De coöperatie heeft op dit moment ongeveer 100 leden.

Ronnie Lassche vertelt dat hij inmiddels enkele jaren werkzaam is bij de CAV. Hij is begonnen te werken in de melkinstallaties en vervolgens in de landbouwmechanisatie. Kortom, de bedrijfstak is Lassche niet onbekend. “Diervoeder is maatwerk”, legt de directeur uit. “Het soort voer verschilt per klant. Daar is de fabriek in Den Ham bij uitstek geschikt voor.” De wethouder vraagt de directeur waarom er zoveel maatwerk is. “Dat komt door de individuele doelstellingen van onze klanten, maar ook door bijvoorbeeld de kwaliteit van het gras en de verschillende rassen binnen een diersoort”, legt Lassche uit.

In de ruim 100 jaar is er wel wat gewijzigd bij de CAV in Den Ham. De winkel was vroeger gevestigd onder het kantoor, maar zit nu in de voormalige zuivelfabriek, maar nog wel op hetzelfde terrein. “We hebben inmiddels vijf takken binnen de CAV”, vertelt de directeur. Naast de winkel is er nog een tankstation, de verkoop van handelsproducten, de deelneming in de fabriek en de eigen verkoop van diervoeders door de technische adviseurs. “In totaal werken bij ons 30 mensen en leveren wij 2.000 ton voer in de week”, aldus een trotse Lassche. “Dat komt neer op 60 volle vrachtwagens per week.”

Tevreden klanten

Als wethouder Van der Ham aan Lassche vraagt wat hij nou het mooiste vindt aan zijn werk, hoeft de directeur niet lang na te denken. “Tevreden klanten en zorgen dat we samen optimaal rendement weten te behalen”, is zijn antwoord. “Het is mooi als een klant een totaalpakket bij ons bestelt en daarmee volledig voor ons kiest. Een herhaalbestelling is een teken dat het goed gaat”, besluit de Hammer ondernemer.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Mooi Wark
Het Is Pas Crisis As Het...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe