Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Leger des Heils – collectanten gezocht!

TWENTERAND – In de week van 24 november t/m 30 november 2024, week 48, is jaarlijks de nationale huis-aan-huiscollecte voor het werk van het Leger des Heils. In deze tijd van crisis, koopkrachttekort, armoede en eenzaamheid nog harder nodig dan anders. Alleen met de hulp van vele vrijwilligers is het voor de organisatie nog mogelijk om op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden. Als je nergens meer terecht kunt, vangt het Leger des Heils je altijd op. Verkondig het Evangelie, desnoods met woorden is het motto!

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden, want de behoefte aan contact en directe hulp blijft enorm.

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers; bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of liever nog dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek.

De hulp van vrijwilligers als collectant, wijkhoofd of coördinator is daarbij keihard nodig. Aanmelden kan voor Vroomshoop via Gea Klopstra op g.a.klopstra@outlook.com , voor Den Ham via Edwin Bosklopper op edwinbosklopper@gmail.com en voor Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk via Couzijn.bos@volac.com of voor de hele regio via: https://www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger

Laten we eerlijk zijn: de opbrengst hebben we heel hard nodig voor ons dagelijks werk in de buurt in onze strijd tegen eenzaamheid en armoede.
Laten we met elkaar de schouders er onder zetten. Samen moeten we het doen! Hiervoor doen we ook een beroep op u en jou. Wilt u/ jij een 40-tal adressen in je direct omgeving voor je rekening nemen? Uiteraard mogen ook anderen uit je thuisfront daarbij behulpzaam zijn! Meldt u/je aan; instructie en uitnodiging volgt dan vooraf!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe