Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO keihard onderuit tegen Staphorst

STAPHORST – Wie afgelopen zaterdag in Staphorst eens goed ging zitten voor de topper in de vierde divisie D tussen de twee koplopers, kwam van een koude kermis thuis want de wedstrijd was geen moment topper waardig. DETO ging als mede-koploper op bezoek bij vv Staphorst, dat na een uitstapje van enkele seizoenen in de derde divisie, dit seizoen terug is in de voormalige hoofdklasse. Echter DETO maakte deze middag geen moment de positie op de ranglijst waar in het veld, waar bij vlagen de geel-blauwe mannen tegen de rood-zwarte jongens speelden en waar aan het einde een niet eens geflatteerde 5-1 eindstand op het bord stond.

Op een zonovergoten sportpark “Het Noorderslag” was het een drukte van belang en was iedereen benieuwd naar de beide ploegen, waar DETO-trainer Mark Looms startte met de succesvolle vaste basiself van de afgelopen weken. Het fysiek sterke Staphorst liet DETO vanaf de aftrap geen moment in haar favoriete spelletje komen wat erin resulteerde dat de thuisploeg veel gevaarlijker was dan DETO, dat in de eerste helft geen enkele echte mogelijkheid wist te creëren. Staphorst creëerde daarentegen wel een handvol kansen in de eerste helft. In de 11e minuut was het spits Sam Crowther die een voorzet vanaf de rechterkant achter Stopel kopte. Twintig minuten later tastte Stopel mis bij een hoge indraaiende bal van Jankovic waarna uiteindelijk Sil Bos de 2-0 kon aantekenen. En het werd nog erger voor de rust voor DETO toen Daimen Schra een aanval over vele schijven binnen kon schuiven: 3-0. DETO kreeg een lesje strijdlust en effectiviteit in de eerste helft en stelde daar bitter weinig tegenover.

DETO probeerde het na de thee over een andere boeg te gooien. Met Frank Smit en Jaël Lammertink voor Mario Francismouth en Pedro Henrique speelde het met meer druk naar voren en ging men op jacht naar een doelpunt om zo de wedstrijd mogelijk nog weer interessant te maken terwijl Staphorst het wel leek te geloven met de comfortabele 3-0 op het bord. Echter een snelle 3-1 liet vooralsnog op zich wachten waarna Looms, met een klein half uur te gaan, met  Lars Reekers, Dean Polko en Mika Lansink nog eens drie verse krachten het veld in stuurde om het tij te keren. In de 70e minuut was het dan eindelijk raak voor DETO. De ver opgekomen Mirko Zwiers stuurde Bas Postma weg op randje buitenspel en deze faalde niet oog in oog met Stan Meekhof: 3-1. Dit was tevens een fase in de wedstrijd waarin DETO een aantal kansen creëerde en enkele keren dichtbij de 3-2 was. Maar in plaats van de aansluitingstreffer, viel tien minuten voor tijd het doelpunt aan de andere kant toen Sander de Grote een afgelegde bal door Sam Crowther simpel kon binnenschieten: 4-1. En de beker was daarmee nog niet leeg voor DETO want tot overmaat van ramp schoot Roberto Stopel kort voor tijd een terugspeelbal tegen spits Sam Crowther aan die geen moeite had met het cadeautje: 5-1.

Een eindresultaat waarmee DETO weer koploper-af is en waar de jonge ploeg hopelijk veel van heeft kunnen leren, zowel fysiek als tussen de oren. Een resultaat ook dat men verder weer snel moet vergeten want DETO heeft in de eerste vier wedstrijden laten zien uitstekend te kunnen voetballen tegen eveneens goede ploegen. Komende zaterdag komt promovendus DZC’68 uit Doetinchem naar Vriezenveen en dan zal DETO zich ongetwijfeld willen revancheren voor deze hopelijk incidentele verliespartij. Of dat met dezelfde elf zal gebeuren is de komende week een vraagstuk voor de technische staf van DETO. We zullen het zien komende zaterdag als er om 14.45 uur wordt afgetrapt op “Het Midden”.

Wedstrijdgegevens Staphorst – DETO  5-1  (3-0)

Scheidsrechter: Nicholas Henon
Assistent-scheidsrechters: Marius Sirbulescu en Matthijs Zut
Toeschouwers: 400
Gele kaarten: Mika Lansink (DETO) / Aleks Jankovic en Julius Duit (Staphorst)

Scoreverloop:

11. 1-0 Sam Crowther
32. 2-0 Sil Bos
41. 3-0 Daimen Schra
70. 3-1  Bas Postma
80. 4-1  Sander de Grote
83.  5-1 Sam Crowther

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Joas Heersink (64. Mika Lansink), Mirko Zwiers, Jon Vossebeld, Hans Matti, Karlo Borghuis, Hoeseb Yakob (64. Dean Polko), Mario Francismouth (46. Frank Smit),  Kevin Stokkingreef (64. Lars Reekers), Bas Postma, Pedro Henrique (46. Jaël Lammertink) 

Opstelling vv Staphorst: Stan Meekhof, Frank van de Burg (82. Bjorn Boldewijn), Julius Duit, Kjelt Engbers (82. Dirk Muis), Milan de Koe, Daimen Schra, Aleksander Jankovic (66. Sander de Grote), Kevin van Dieren (82. Boye Keizer), Sil Bos, Sam Crowther, Mark Jagt (66. Dennis van Duinen)

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe