Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Voorlopig geen asielopvang in Twenterand

TWENTERAND – Er komt voorlopig geen locatie voor de opvang van asielzoekers in de gemeente Twenterand. Dat heeft het Twenterandse college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. De zoektocht voor een mogelijke opvangplek in de gemeente is hiermee voorlopig van de baan.

“De landelijke ontwikkelingen rondom het intrekken van de Spreidingswet hebben invloed op dit besluit,” legt verantwoordelijk wethouder Roel Koster uit. “Bovendien wil de gemeenteraad niet dat wij als college – tot de intrekking van de Spreidingswet – afspraken maken of onomkeerbare overeenkomsten sluiten rond de opvang en huisvesting van asielzoekers. Dus dat doen we ook niet.”

Is hiermee asielopvang in de toekomst helemaal uitgesloten? “Nee”, aldus Koster. “Op grond van de Spreidingswet kan de minister een aanwijsbesluit nemen. Maar zoals de zaken er nu voor staan in Twenterand, vinden we het geen goed plan om een plek aan te wijzen voor asielopvang. We nemen voorlopig een afwachtende houding aan.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Gert & Hermien
...En Dat Vergeet Ik Noo...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe