Close this search box.
luister live
Search

Sportlust laat kansen liggen tegen derdeklasser DES

Na de overwinning in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen tegen SC Enschede begon Sportlust vol vertrouwen aan de tweede bekerwedstrijd tegen DES. Deze tegenstander, die vorig jaar kampioen werd in dezelfde competitie waarin Sportlust dit jaar zal uitkomen, had in hun eerste duel een bloedeloos gelijkspel behaald tegen SV Rijssen. Sportlust stond na hun eerdere overwinning bovenaan in de poule, maar slaagde er op deze zonnige zaterdagmiddag niet in om te scoren tegen de club uit Nijverdal.

Sportlust zette vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk in op het onder druk zetten van DES. Ondanks een sterke openingsfase kwam DES al na vijf minuten op voorsprong. Via een snelle aanval over de rechterflank werd de bal voor het doel van Sportlust gebracht, waar de ongedekte linksbuiten van DES eenvoudig de bal in het doel kon werken; 0-1. Ondanks deze vroege tegentreffer bleef Sportlust onvermoeibaar druk zetten, wat ook leidde tot enkele kansen. DES probeerde met verzorgd voetbal de druk te ontwijken, maar verloor regelmatig de bal aan de fel spelende geel-blauwen uit Vroomshoop. Helaas leidde dit niet tot een doelpunt voor Sportlust, aangezien enkele kansen niet goed of overtuigend werden uitgespeeld. Zo ontsnapte DES meerdere malen aan een tegendoelpunt in de eerste helft, waardoor de ruststand 0-1 bleef.

In de tweede helft bleef de intentie van Sportlust hetzelfde: de druk opvoeren tegen DES. Beide teams begonnen echter tekenen van vermoeidheid te vertonen, mede door de brandende zon, waardoor het spel aan beide kanten slordiger werd en de mogelijkheden niet optimaal werden benut. Toch leek Sportlust even te kunnen scoren toen invaller Dennis Jozic zijn eerste minuten van het seizoen maakte. Hij kwam twee keer alleen voor de keeper en wist zelfs te scoren, maar beide keren ging de vlag omhoog voor buitenspel. Ook bij vele andere aanvallende momenten, zoals een veelbelovende doorbraak van Wout Botter, werd het spel onderbroken door de grensrechter. Een doelpunt zat er vandaag helaas niet in voor Sportlust, terwijl het daar zeker recht op had.

Desondanks kan Sportlust terugkijken op een intensieve wedstrijd waarin goed werd verdedigd, maar waarin vooral de rust en scherpte in de eindfase ontbraken. Volgende week speelt Sportlust de derde bekerwedstrijd tegen SV Rijssen.