Close this search box.
luister live
Search

Pak slaag voor DETO in Nijkerk

NIJKERK – DETO heeft afgelopen zaterdag een pak slaag gekregen van een oppermachtig NSC Nijkerk. Uiteindelijk stond er een 6-1 eindstand op het bord en daar was niets geflatteerd aan.
DETO reisde zaterdag af naar Nijkerk na een week waarin afscheid werd genomen van hoofdtrainer Otto Krabbe die zijn drukke dagelijkse werkzaamheden niet langer kon combineren met het hoofdtrainerschap. Guus Hoevenberg zat deze middag als interim hoofdtrainer op de DETO bank en zal deze rol vervullen totdat een nieuwe coach is benoemd.

Alle goede bedoelingen na de winst van vorige week tegen De Dijk konden binnen een minuut in de prullenbak want weifelend optreden achterin leidde tot een voorzet van NSC die Van Zaltbommel slecht onder controle kon krijgen waarna Redouan Hazzat de 1-0 voor het binnenschieten had en DETO vanaf de eerste minuut in de achtervolging moest.

Echter echt grip op de fris en sprankelend spelende thuisploeg kreeg DETO deze middag geen moment. Het was dan ook een wonder dat het na een half uur spelen nog steeds slechts 1-0 stond voor NSC. Anthony van Zaltbommel had z’n fout uit de eerste minuut al een aantal keren gecompenseerd door zekere treffers te voorkomen in het openingskwartier. DETO stelde er deze middag bar weinig tegenover. De ploeg speelde veel te traag en te voorspelbaar en creëerde weinig tot geen echter kansen.

Tien minuten voor rust ging het opeens snel. Slecht uitverdedigen leidde de 2-0 in, waarbij debutant spits Jonathan Martina, afkomstig van DVS’33, simpel kon binnentikken en kort daarna was het Hazzat die een afgeslagen hoekschop achter de verbouwereerde DETO defensie binnenschoot: 3-0. Het werd allemaal nog erger voor DETO toen Martina vier minuten voor rust de 4-0 op het bord zette en even later DETO aanvaller Lesley Nahrwold met rood kon inrukken na een domme overtreding op het middenveld.

Guus Hoevenberg bracht in de rust twee verse krachten in om de schade te beperken in de tweede helft. Qays Shayesteh en Hans Matti kwamen in de ploeg voor Stan Nijhuis en Mark Koetsier. Dat leek even te mislukken toen NSC vrolijk doorging met waar het mee bezig was en in de 47e minuut al de 5-0 op het bord zette door een pegel van Grovenstein.

Een kwartier later werd het zestal voltooid toen wederom Yordi Grovenstein ook de 6-0 maakte. Daarna ging het gas eraf bij de thuisploeg, werd een aantal keren gewisseld en was het uiteindelijk invaller Maarten Jansen die namens DETO de eretreffer mocht noteren in de 85e minuut: 6-1.

Een collectieve offday van DETO deze middag en voldoende stof tot nadenken richting de volgende competitiewedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys. Eerst speelt DETO komende dinsdag om 20.00 uur nog een oefenwedstrijd tegen ON Almelo. Deze wedstrijd wordt in Vriezenveen gespeeld.