Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Waterschap Vechtstromen start met zonneveld op zuiveringslocatie Vroomshoop

ALMELO/VROOMSHOOP – Het dagelijks bestuur van Waterschap Vechtstromen heeft besloten te starten met de realisatie van zonnevelden op de zuiveringslocaties Vroomshoop, Dedemsvaart, Rijssen, Almelo Sumpel en Coevorden. In totaal gaat het om 20.000 zonnepanelen. De aanleg van de zonneparken start binnenkort.
Voor de uitvoering van de zonnevelden Vroomshoop, Dedemsvaart, Rijssen, Almelo Sumpel en Coevorden wordt een krediet beschikbaar gesteld van € 4.850.000 (inclusief BTW). Dit bedrag past binnen de vastgestelde programmabegroting 2019.

Op de 23 rioolwaterzuiveringen van het waterschap wordt jaarlijks veel energie gebruikt om afvalwater van 805.000 inwoners en bedrijven schoon te maken. Bijna de helft van die energie wordt vanaf 2020 duurzaam opgewekt.
Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema voor schoon, voldoende en veilig water. Door de bouw van de Energiefabriek in Hengelo en de aanleg van de zonneparken wordt bijna de helft van onze energie (gemiddeld 48,2%) vanaf 2020 door Vechtstromen zelf opgewekt. Deze projecten dragen bij aan de ambitie om 100% energieneutraal te zijn in 2025.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Elz Bakker & Rinus Ponse...
Toch Blijf Ik Altijd Dro...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe