Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

IJsclub De Kollendiek opent gerenoveerde clubhuis

DEN HAM – Al in het voorjaar van 2017 werd begonnen met de renovatie van het clubhuis van de Hammer ijsbaan. Enkele weken terug is als afronding het straatwerk gelegd. En daarmee is de ijsclub een prachtig clubhuis rijker. Tijdens de drukbezochte opening van afgelopen vrijdagavond (27 september jl.) benadrukte de nieuwe voorzitter Bram Kuiper: “We mogen daar als Hammenaren best trots op zijn. Met elkaar hebben we dit gedaan: het laat wederom zien dat het vrijwilligerswerk in Den Ham leeft”. Vervolgens bedankte hij namens het bestuur alle vrijwilligers die hielpen bij de renovatie: van architect, installateur, timmerman, metselaar, elektricien, schilder, schoonmaakster, stratenmaker tot interieuradviseuse.

De voorzitter stipte ook aan dat De Kollendiek een financieel gezonde vereniging is: “Dit hebben we de laatste 15 jaar gerealiseerd door de inzet van vrijwilligers en natuurlijk onze sponsoren uit ons dorp.”

 

De opening werd aangegrepen om afscheid nemen van 3 bestuursleden die zich jaren ingezet hebben voor de vereniging: voorzitter Dirk Kleinnijenhuis, die sinds 1986 in het bestuur zat en van 2003 tot 2019 de voorzittershamer hanteerde. Daarnaast Henk de Boer, die net zolang in het bestuur heeft gezeten en jarenlang een van de ijsmeesters was. Henk blijft zich als vrijwilliger inzetten. Als laatste stopt ook Johan Blekkenhorst: eveneens al jaren bestuurslid, verantwoordelijk voor de kaartverkoop en het bijhouden van de website. De vervangers zijn reeds aangetrokken: Ina Bolks, René Reefhuis en Erik Kuiper.

Bij de opening van het gebouw ontbrak ook het openingsritueel niet. Het doorknippen van het lint werd gedaan door Mans en Willy Reefhuis: met reden, want er is geen betere vrijwilliger te bedenken dan Mans, die al tientallen jaren de baan veegt en naast het winterwerk ook in de zomer druk is met het onderhoud. Zoals het snoeien van de struiken, het schoonhouden van de bestrating en het op orde houden van het materiaal. Daarnaast maakt hij ook al vele jaren samen met zijn vrouw Willy het clubhuis schoon.

De avond voor de meer dan honderd genodigden werd vervolgd met een heerlijke barbecue en het bleef tot in de laatste uurtjes gezellig aan de Kollendiek.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Kim Daniels
Waarom Kan Er Niet Altij...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe