Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Winnaar Beste Buur Bokaal Twenterand

TWENTERAND – Op zaterdag 28 september heeft Geke Kulk-Reeringh (gemeente Twenterand) de Beste Buur Bokaal gewonnen. De winnaar is gekozen uit in totaal 13 inzendingen.
De jury in Twenterand heeft zich gebogen over de inzendingen. Allemaal mooie en soms zelfs ontroerende aanmeldingen die het voor de jury best moeilijk maakten om tot een keuze te komen. Ieder jurylid koos zijn persoonlijke top 3 door punten toe te kennen aan de aanmeldingen. Degene met in totaal de meeste punten won de Beste Buur Bokaal 2019!

Wethouder Bart Jan Harmsen van Twenterand is blij met de vele inzendingen in zijn gemeente: “Niet iedereen heeft familie of vrienden dichtbij en dan is fijn om te merken dat buren voor elkaar klaar staan en elkaar willen helpen.”
“Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; de buur die niet in het middelpunt staat. De buur die het heel normaal vindt om iets voor de ander te doen. Juist die buur verdient het om zo nu en dan in het zonnetje te worden gezet “, licht Melanie Maatman, directeur-bestuurder Mijande Wonen toe.

High Tea
Alle genomineerden en degenen die ze hadden aangemeld waren uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Voor de winnaar was er een bokaal en een dinercheque te besteden bij een restaurant uit het eigen dorp. Wethouder Bart Jan Harmsen verzorgde de uitreiking voor de gemeente Twenterand in Het Punt in Vroomshoop. De uitreiking werd afgesloten met een gezellige high tea met alle genomineerden en degenen die hen hadden genomineerd. Alle genomineerden ontvingen bloemen als dank voor het klaar staan voor hun buren.
Onze buurvrouw staat dag en nacht voor iedereen klaar: de planten verzorgen, eten maken voor een zieke buur of de bedden verschonen, ze doet het allemaal met veel liefde.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Foto: wethouder Bart Jan Harmsen, aanmelder Lianda Kalsbeek, Melanie Maatman, directeur-bestuurder Mijande Wonen en Beste Buur: Geke Kulk-Reeringh

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Kim Daniels
Waarom Kan Er Niet Altij...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe