Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt op vragen PVV over windmolens Almelo

TWENTERAND – De PVV Twenterand wil graag weten of het college op de hoogte is van de plannen van Almelo om tenminste vier windmolens te plaatsen op de grens met Twenterand, Vriezenveen. De PVV is verklaard tegenstander van windmolens (subsidieslurpers) en zeker in dit gebied.

Het college antwoordt dat Almelo zich voorbereidt op de Regionale Energie Strategie Twente. Om te bepalen welke bijdrage Almelo kan leveren aan de opgave van de RES Twente, heeft Almelo opdracht gegeven voor een onderzoek naar kansen en belemmeringen voor duurzame energie in Almelo. De resultaten zijn op dinsdag 27 augustus 2019 gepresenteerd aan de raad van Almelo. Er is m.a.w. geen sprake van concrete, uitgewerkte plannen.

Er zijn geen concrete uitgewerkte plannen voor windmolens en mogelijke effecten zijn daarmee ook nog niet duidelijk. Op dit moment is daarom het indienen van een zienswijze niet mogelijk.

De raad zal regelmatig worden geïnformeerd in (regionale) bijeenkomsten. De eerstvolgende radenbijeenkomst waarop de RES Twente aan de orde komt is op 19 september 2019 in Twenterand. Er volgen nog verschillende radenbijeenkomsten, waarvoor wij u zullen uitnodigen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Mickey Key
Hij Is'n Miljonair
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe