Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Sportformateur aan de slag met Lokaal sportakkoord

TWENTERAND – De gemeente Twenterand en verenigingen hebben op 9 april jl. de intentieverklaring Lokaal sportakkoord ondertekend. Het doel van dat akkoord is om zo veel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Ook in Twenterand gaan sportverenigingen en gemeente hier samen mee aan de slag en daarvoor is Richard Migchielsen als sportformateur aangesteld.

Nationaal Sportakkoord
In de zomer van 2018 is er een nationaal sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Gemeenten krijgen vanuit dit landelijke akkoord nu de mogelijkheid om te investeren in een regionaal en/of lokaal sportakkoord. Deze nieuwe regeling houdt onder andere in dat gemeenten de mogelijkheid kregen om geld aan te vragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een lokaal sportakkoord.

Twenterand heeft hier aan mee gedaan en gaat nu samen met sportformateur Richard Migchielsen en lokale verenigingen aan het werk om gezamenlijk afspraken te maken over de ambities op het gebied van sport en bewegen. Migchielsen heeft de nodige ervaring in het begeleiden en stimuleren van teams, besturen en organisaties. Het behalen van resultaten is daarin altijd een belangrijk onderdeel. Hij heeft o.a. de KNVB, Saxion, provincie Overijssel en NOC/NSF als opdrachtgevers gehad.

De lokale sportformateur richt zich de komende periode op de kennismaking met lokale verenigingen en vanaf september zullen er inhoudelijke bijeenkomsten gepland worden waarbij u uw inbreng naar voren kunt brengen. Mocht u nog niet benaderd zijn door Richard Migchielsen of wilt u op voorhand al informatie met hem delen neem dan contact met hem op via richard@investtogro.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dubbel Solo
Onder De Zomerzon
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe