Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Gastvrij Twenterand: ondernemers trekken de kar

TWENTERAND – Eén organisatie waarin de samenwerkende ondernemers het voortouw hebben. Een duidelijke positionering en profilering van Twenterand en haar dorpen moet leiden tot meer bezoekers en dus meer omzet en werkgelegenheid binnen de vrijetijdseconomie. Dat is in een notendop de missie van Gastvrij Twenterand, de organisatie die zich inzet voor de promotie en marketing van Twenterand. Een organisatie ook die het stokje overneemt van Twenterand Tourist Info (TTI), dat per 30 september 2019 ophoudt te bestaan.
De drijvende krachten van TTI waren Betsie Bosch en Gea Bosch. Zij hebben zich jarenlang met een enorme betrokkenheid ervoor ingezet om zoveel mogelijk bezoekers naar Twenterand te krijgen en het die bezoeker ook nog naar de zin te maken.

Wethouder Bart-Jan Harmsen: “De ervaring van TTI is natuurlijk van onschatbare waarde. In de gesprekken die ik heb gehad dacht TTI altijd constructief mee en dat waardeer ik heel erg.” Voorzitter TTI Hans van Ronkel sluit daar op aan: “TTI heeft de aanpak vanaf het begin omarmd en meegeholpen om van Gastvrij Twenterand een succes te maken, maar ik vind het wel van groot belang om het proces zorgvuldig af te ronden. 2019 gebruiken we dan ook als overgangsjaar, waarna de TTI niet meer bestaat. Ik ben blij dat dat allemaal in goed overleg is geregeld, vooral voor de mensen die het direct aangaat, zoals Gea en Betsie.”

Ondernemer centraal
Gastvrij Twenterand is er voor de ondernemers in de recreatieve en toeristische sector, ook wel de ‘vrijetijdseconomie’ genoemd. Die ondernemers zijn uitstekend in staat rechtstreeks met de markt te communiceren. Gastvrij Twenterand gaat ze helpen die markt verder uit te breiden en samen te werken met organisaties als Twente Marketing en Vechtdal Marketing. Die ondersteuning zit in het aanvragen van subsidies, de contacten met de gemeente en ondernemers attent maken op kansen die zich voordoen. Maar de wensen van de ondernemers staan hierin centraal. Dagmar Boerrigter is de kwartiermaker voor Gastvrij Twenterand: “Twenterand heeft zoveel moois te bieden en wie kan dat nu beter vertellen dan de ondernemers zelf. Samen met hen zet ik mij heel graag in om Gastvrij Twenterand op de kaart te zetten.”

Nieuw bestuur + vacature
Het opzetten van de organisatie van Gastvrij Twenterand was één van de taken van Dagmar Boerrigter en ook Jan Pastink, eigenaar van Camping de Reggevallei, heeft daar een actieve bijdrage aan geleverd. Daar hoort ook het samenstellen van een bestuur bij, dat geheel in lijn met de filosofie van Gastvrij Twenterand, bestaat uit ondernemers: Rikus Poel, Wijngaard De Tappenmars, Martina Ingenkamp, Huiskamerrestaurant & Kookstudio De Zeven Zaligheden, Wilfred ten Brinke, Camping De Kuupershoek, Michal Laarman, Boerderijcamping De Linderbeek en Andre Schipper van De Johanneshoeve vormen samen met Dagmar Boerrigter het bestuur van de Stichting Gastvrij Twenterand. Komend najaar wordt een vacature opengesteld voor een medewerker die de stichting gaat ondersteunen in haar werk om Gastvrij Twenterand smoel te geven en ervoor te zorgen dat de (dag)toerist niet meer om Twenterand heen kan.

Meer informatie
Ondernemers krijgen in september een brief waarin ze verder worden geïnformeerd over de overgang van TTI naar Gastvrij Twenterand. Voor tussentijdse vragen kunnen ze contact opnemen met Dagmar Boerrigter via info@libertas-advies.nl of 06- 468 067 81.

Foto van links naar rechts: Rikus Poel (eigenaar Wijngaard De Tappenmars), Dagmar Boerrigter (kwartiermaker stichting Gastvrij Twenterand), Martina Ingenkamp (eigenaar Huiskamerrestaurant & Kookstudio De Zeven Zaligheden), Wilfred ten Brinke (eigenaar Camping De Kuupershoek), Michal Laarman (eigenaar Boerderijcamping De Linderbeek) en Andre Schipper (eigenaar De Johanneshoeve).

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Peter Moesser's Music
Hey Mister Lucky
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe