Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Het Punt introduceert speciale theater-actie

VROOMSHOOP – Onlangs lanceerde Het Punt hét nieuwe theaterprogramma voor 2019/2020, een seizoen dat voller is dan ooit. En om dat te vieren, heeft Het Punt een actie samengesteld om iedereen kennis te laten maken met het theater. Boeken bezoekers minimaal twee voorstellingen in één keer, dan kunnen zij gratis kennis maken met één van de voorstellingen van Angela Groothuizen, Toneelgroep Het Volk of Jan Henk de Groot. Kortom; Proef cultuur, muziek, humor en cabaret in het theater! Zien we u ook?

‘Ik gaa met je lueke binge’ staat er op de strippenkaart die Angela 16 jaar geleden op Moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt en haar dochters volwassen zijn, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen. Samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen viert Angela hun 25-jarige bestaan. Alleen: Angela is niet van de jubilea, van het omzien in nostalgie. Welnee, da’s zonde van de tijd. Voorwaarts! Maar toch, hoe nu verder de komende dertig jaar? Moet het roer niet radicaal om? In Lueke Binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller pakt je bij de kladden met een prachtig verhaal en wondermooie nieuwe liedjes die je in je kern raken.

Laat je verrassen door de rijke, geestige dialogen en de humor waarmee toneelgroep Het Volk keer op keer ‘mannelijk onvermogen’ weet vorm te geven. In ‘Het vermoeden van Poincaré’ zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip. Niet zozeer het vermoeden van Poincaré (Frans wiskundige en wetenschapsfilosoof), als wel het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden is de inspiratiebron van Het Volk voor dit toneelstuk.

Voor de tweede maal keert Jan Henk de Groot terug naar Het Punt. Bezoekers van zijn voorstelling in 2018 waren erg onder de indruk van zijn liedjes, sfeer en prachtige verhalen uit zijn regio Groningen. In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft De Groot de Troebadoersroedel tijdelijk verlaten. Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven? Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,… Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis? Jan Henk won in 2013 de DvhN streektaalprijs voor het album ‘Weerom’. De Groot is in ‘De wolf is trug’ op zijn best met sterke verhalen en rake Grunneger laidjes.

Meer informatie over en voorwaarden voor de kennismakingsactie is te vinden via http://www.welkombijhetpunt.nl.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Peter Moesser's Music
Hey Mister Lucky
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe