Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Procedure werving nieuwe burgemeester gemeente Twenterand van start

ZWOLLE/TWENTERAND – Er wordt een procedure opgestart voor de werving en benoeming van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Twenterand. Dat heeft Commissaris van de Koning Andries Heidema besloten, na goed overleg met de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad in Twenterand.
De nieuwe burgemeester wordt de opvolger van burgemeester Cornelis Visser, die in 2017 vertrok naar de gemeente Katwijk. Sinds juni 2017 wordt de functie ingevuld door waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk.

Profielschets
Eerste stap in de voorbereidingen is het opstellen van een profielschets door de gemeenteraad. Hierin staat wat voor soort burgemeester de gemeente wenst. De gemeenteraad neemt naar verwachting vlak na de zomer een besluit over deze profielschets. Daarna kan de vacature worden opengesteld voor sollicitanten. Ook wordt dan een vertrouwenscommissie ingesteld.

Soepele overdracht
Waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk blijft aan totdat de voordracht en benoeming van de nieuwe burgemeester door de Kroon rond zijn, zodat een soepele overdracht van werkzaamheden kan plaatsvinden.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Classics
Papa Peppone
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe