Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Toezicht op groen, financiën op orde, voorzieningen op peil in Twenterand

TWENTERAND – “Het beeld dat de provincie van de gemeente Twenterand heeft is dat Twenterand enerzijds inspanning levert om haar wettelijke taken goed uit te voeren en anderzijds dat de gemeente nog steeds financiële risico’s loopt.” De provincie Overijssel oordeelt dat de gemeente Twenterand over het geheel genomen ‘groen’ scoort op onderdelen waar de provincie een toezichthoudende taak heeft. Dat is positief, vindt ook burgemeester van der Kolk: “Een hele prestatie. In 2019 hebben we de nodige maatregelen moeten nemen om ons huishoudboekje op orde te houden. Daarmee kunnen we het gemeentelijke voorzieningenniveau op peil houden én we kunnen voldoen aan de behoeften en vragen die er binnen het sociaal domein zijn.”

De provincie beoordeelt jaarlijks hoe de gemeente er op een aantal terreinen voor staat. Het gaat hier om vijf onderwerpen waarbij de provincie wettelijk gezien toezichthouder is: financiën, Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), Wro (Wet ruimtelijke ordening), informatie- & archiefbeheer en huisvesting statushouders. Alleen op het domein Financiën scoort Twenterand oranje. De provincie geeft daarbij aan dat op de langere termijn de begroting wel op orde is.

Vorig jaar stond het totaalbeeld van de gemeente Twenterand ook op groen, net als het jaar daarvoor. In 2016 was het nog oranje. Ook dit jaar staat het totaalbeeld weer op groen. Dit betekent dat de provincie op afstand toezicht houdt. De gemeente Twenterand wil het toezicht van de provincie graag op groen houden en blijft daar ook op inzetten.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Gerhard Wendland
Alle Frauen Dieser Welt
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe