Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks over gebruik Glyfosaat

TWENTERAND – Op 27 april 2018 is er een motie aangenomen in de Tweede Kamer met een verzoek met een verbod op het gebruik van Glyfosaat op alle toepassingen die geen relatie hebben met bestrijding van organismen en slechts landbouwkundig gemak dienen. Hiermee wordt onder andere mee bedoeld het spuiten van grasland. In de gemeente Twenterand zien we op verschillende plaatsen doodgespoten akkerlanden, maar ook graslanden. Dit laatste in toenemende mate en zelfs op plaatsen dicht bij natuurgebieden.
Er wordt zelfs grasland doodgespoten waar de gemeente zelf actief biodiversiteit en kruidenrijk grasvelden promoot.

De PvdA GroenLinks heeft de volgende vragen:

  1. Bent u op de hoogte van het feit dat er glyfosaat wordt gebruikt om graslanden dood te spuiten, ondanks dat er een motie is aangenomen in de Tweede Kamer die oproept tot een verbod van gebruik van glyfosaat voor het doodspuiten van graslanden?
  2. Bent u op de hoogte van het feit dat dit ook gebeurt op plaatsen waar de gemeente Twenterand tegelijkertijd biodiversiteit promoot?
  3. Bent u het eens met de PvdA GroenLinks dat dit niet gewenst is en dat hiermee ingezet beleid voor stimuleren biodiversiteit teniet wordt gedaan?
  4. Bent u bereid om op korte termijn in overleg te gaan met het LTO om afspraken te maken om te komen om niet langer glyfosaat te gebruiken om op grasland te spuiten (conform de aangenomen motie in de Tweede Kamer). In ieder geval niet op die plaatsen waar ook biodiversiteit wordt
    gestimuleerd.
  5. Welke maatregelen gaat u nemen om samen met LTO en natuurorganisaties doen om het ingezette beleid van biodiversiteit en in het bijzonder kruidenrijk graslanden en bermen te stimuleren?
Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe