Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Uitslagen jongedierenkeuring 2024 van HPKV Den Ham

Bijna 150 mooie dieren werden gekeurd.

DEN HAM – Afgelopen zaterdag hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Bijna 150 mooie dieren werden gekeurd, allen waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door drie keurmeesters allen voor konijnen. Op een later moment volgt er nog een jongedierenkeuring voor kippen, daar dit vanaf september weer beperkt is toegestaan.

De keurmeesters keurden met veel enthousiasme de gefokte dieren en waren aangenaam verrast door de mooi diversiteit in rassen die door de leden werd aangedragen. Gedurende de keuring werd door mening lid goed geluisterd en informatie ingewonnen om tot nog betere resultaten en mooie dieren te komen. Alle keurmeesters zochten voor hun eigen keuring het mooiste dier, mooiste dier op 1 na en mooiste dier van de jeugd uit.

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester de Wit koos een Vlaamse Reus van E. Kamphuis als mooiste dier. Fokker J. Hierink scoorde met een Wener de tweede plaats.

Keurmeester Grooten gaf de meeste punten aan F. Bulder met een Rex Dalmatiner. Daarop volgde R. Withaar met een Parelgrijze van Halle als mooiste op 1 na met een klein verschil in punten. Zowel de Wit als Grooten hadden geen dieren van jeugdleden in hun keuring en hoefden daarom de jeugdprijs niet toe te kennen.

Keurmeester Meijer gaf de eerste prijs aan T. Kamphuis met zijn Nederlandse Hangoor Dwerg. De 2e prijs gaf hij aan H. Poel met een mooie Kleurdwerg Zilvervos. De jeugdprijs werd door Meijer uitgereikt aan Dafne Kamphuis met haar Kleurdwerg Konijngrijs.

Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden met hun welverdiende prijzen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Edgar Heatcoat
Bernie's Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe