luister live
Search

DETO trekt zege over de streep tegen ONS Sneek

Komende zaterdag treft DETO in Quick’20 ook een ongeslagen ploeg.

VRIEZENVEEN – DETO is het seizoen 24-25 uitstekend begonnen. Na de winstpartij in Wezep een week geleden, werd ook de tweede wedstrijd in winst omgezet. Al ging dat uiteindelijk moeizamer dan menigeen halverwege de wedstrijd had verwacht.

Hoofdtrainer Mark Looms startte deze middag tegen de Friezen met dezelfde elf die ook tegen WHC in de basis begonnen. Tegen ONS Sneek, ploeg met veel jeugdig talent, die een week eerder mede-promovendus KHC Kampen met 7-1 over de knie had gelegd en daardoor als eerste koploper van dit seizoen naar Vriezenveen afreisde.

Onder perfecte weersomstandigheden en met een prachtige grasmat, begon DETO goed aan de wedstrijd. De eerste grote kans was voor de thuisploeg na ruim tien minuten toen Pedro Henrique vanaf links de bal prachtig richting doel krulde, maar het leer uiteindelijk op de paal buiten bereik van de keeper zag belanden. Ook de rebound was gevaarlijk maar DETO spits Bas Postma kreeg de bal niet over de lijn. Toch was het enkele minuten later wel raak, toen Mirko Zwiers met een diepe bal Mario Francismouth vrij voor het doel zette en deze met een bekeken schot in de verre hoek doelman Hoekstra passeerde: 1-0. ONS Sneek kwam daarna ook enkele keren er gevaarlijk uit waarbij een steekbal van Tim ten Voorde maar net voor het DETO doel langs ging. Op ruim een half uur kreeg DETO de uitgelezen mogelijkheid om de score uit te breiden toen Kevin Stokkingreef binnen de beruchte lijnen werd gevloerd en Bas Postma mocht aanleggen vanaf de stip: 2-0.

Direct na de thee leek DETO helemaal op rozen te zitten toen Karlo Borghuis, na goed druk zetten, Kevin Stokkingreef vrije doortocht bood richting Hoekstra. De vleugelaanvaller faalde niet en schoot de bal hard en onhoudbaar hoog in het doel: 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Echter, niets was minder waar want ONS kwam binnen een tijdsbestek van drie minuten helemaal terug in de wedstrijd. In de 52e minuut was het Arjen Stremler die een voorzet op de borst aan kon nemen en vervolgens DETO doelman Stopel kansloos liet: 3-1. En twee minuten later was het dezelfde Arjen Stremler die de spanning in de wedstrijd helemaal terugbracht 3-2. DETO leek even de controle te verliezen en Mark Looms probeerde dit snel te herstellen middels een aantal wissels. Hierdoor kwam er inderdaad weer meer balans op het veld maar moest de thuisploeg toch enkele keren billenknijpen. Invaller Ümran Zambak had in de slotfase de bevrijdende 4-2 moeten maken toen hij een voorzet van Borghuis vogelvrij kon binnenkoppen, maar hij mikte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk was het toch eind goed al goed voor DETO dat met 3-2 een belangrijke zege boekte en zodoende nog bij de ongeslagen koplopers behoort na twee gespeelde wedstrijden.

Komende zaterdag treft DETO in Quick’20 ook een ongeslagen ploeg. Het belooft dus op voorhand een spannende wedstrijd te worden op “Vondersweijde” in Oldenzaal. Aftrap 15.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO – ONS Sneek 3-2  (2-0)

Scheidsrechter: Marouan Achammachi

Assistent-scheidsrechters: Jeroen Schorfhaar en Stefan Brondijk