Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Feestweek Vroomshoop lanceert eigen biertje: De Blonde van de Rotonde

Voor meer informatie: www.feestweekvroomshoop.nl.

VROOMSHOOP – Vroomshoop krijgt tijdens de feestweek zijn eigen speciaalbiertje met de toepasselijke naam ‘De Blonde van de Rotonde’. Dit biertje wordt op dit moment gebrouwen door Dinkelbieren uit Losser en is exclusief te proeven op het Beer & Grill Festival op zondag 8 september dat deel uitmaakt van het programma van de feestweek in Vroomshoop.

 Vorig jaar kwam de organisatie van de feestweek al met een eigen shotje, genaamd K’naal Shot. Dit bleek een schot in de roos te zijn, want maar liefst tweeduizend shotjes vlogen tijdens de feestweek over de toonbank. Vanwege dit grote succes is ook dit jaar het shotje weer te bestellen tijdens de feestweek. En daar komt nu dus ook De Blonde van de Rotonde bij. ‘We speelden al een paar jaar met het idee om een eigen biertje te brouwen, dat past perfect bij het concept van het Beer & Grill Festival’, zeggen de initiatiefnemers Jan Veltink, Bas Hornstra en Merlijn Zebel namens de organisatie van de feestweek.

‘De Blonde van de Rotonde is een heerlijk fris doordrinkbaar blond biertje, onder meer door het gebruik van citra-hop en de toevoeging van een beetje mais. De naam van het biertje verwijst natuurlijk naar de meest bekende rotonde van Vroomshoop en misschien wel van de regio. En wie die blonde dan is? Daar gaan verschillende verhalen de ronde. Dat maakt het mythisch en extra bijzonder’, besluiten de mannen.

De Blonde van de Rotonde is voor het eerst te proeven op het Beer & Grill Festival bij de bar van Dinkelbieren, één van de drie bierbrouwers die aanwezig is op de zondagmiddag. Daarna is het biertje vanaf maandag 9 september ook te koop bij de lokale supermarkten. Het Beer & Grill Festival is op zondag 8 september van 13.00 tot 20.00 uur in en rondom de feesttent. De entree is gratis. Er zijn verschillende foodtrucks, bierbrouwers, springkussens, kinderspellen en livemuziek. Het festival begint met een familiequiz.

Voor meer informatie: www.feestweekvroomshoop.nl.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Henny Altena
Alle Leuke Meisjes
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe