Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Actie vakantietasjes door Diaconaal Platform voor St. Manna Happy Kids weer groot succes

Dit jaar waren de Ontmoetingskerk Vriezenveen en De Bron uit Westerhaar-Vriezenveenschewijk aan de beurt.

TWENTERAND – Ieder jaar organiseert het Diaconaal Platform Twenterand  (DPT) een actie om vakantietasjes uit te reiken aan kinderen die in armoede leven en opgroeien. Voor deze kinderen duurt de zomervakantie vaak erg lang, ze gaan niet op vakantie en moeten zich thuis vermaken.  Bijna alle kerken in Twenterand zijn aangesloten bij het DPT en ieder jaar zorgen een of twee van de aangesloten kerken dat kinderen verrast worden met een vakantietasje.

Dit jaar waren de Ontmoetingskerk Vriezenveen en De Bron uit Westerhaar-Vriezenveenschewijk aan de beurt. Zij schaften verschillende spulletjes aan met hulp van de Speelgoed- en Kledingbank Twenterand. De organisatoren werden blij verrast dat ze speelgoed, knuffels, kleurboeken en andere spullen geschonken kregen van de Speelgoed- en Kledingbank, daarom werd een bedrag gedoneerd waardoor ook zij hun werk kunnen blijven doen. Door samen te werken en elkaar te steunen weet men de doelgroep goed te bereiken. Met de donaties van de aangesloten kerken konden de tassen extra gevuld worden met speelgoed en bijvoorbeeld een tegoedbon voor een ijsje. Verder zat er een vrijkaartje in de tasjes voor zwembad De Stamper in Vriezenveen, de Zandstuve Vroomshoop of de Groene Jager in Den Ham en snoep en drinken werden gesponsord door verschillende supermarkten.

De vrijwilligers van beide kerken sorteerden de tasjes voor jongens en meisjes en zorgden dat alle leuke spulletjes erin kwamen. De diaconieën van De Bron en de Ontmoetingskerk vonden het mooi om deze actie te organiseren; via Stichting Manna Happy Kids werden de tasjes voor de vakantie aan een groot aantal gezinnen uitgereikt en natuurlijk waren de kinderen er erg blij mee!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe