Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt GBT over inval bij ondernemers

Bij integrale controles gaat de gemeente uit van vertrouwen.

TWENTERAND –  GemeenteBelangenTwenterand stelde vragen over controles bij een tweetal ondernemers, die meer leken op een inval. Het college antwoordt (samengevat) als volgt:

De gemeente was van de controle op de hoogte. Controles hebben als doel tijdig al dan niet bewuste overtredingen van regelgeving op te sporen. De gemeente ziet toe op of de juiste vergunningen aanwezig zijn en of de veiligheid wordt gewaarborgd, bijvoorbeeld de voorschriften uit de Omgevingswet en brandveiligheid. Die controles vinden plaats op basis van een steekproef. Het betrof een geplande, periodieke controle. Dat betekent niet per definitie dat er op voorhand bijzondere vermoedens bestaan met betrekking tot het niet naleven van de regelgeving.

In het verleden is ervoor gekozen om het controleteam uit meerdere disciplines te laten bestaan, zodat alle controles in één keer gedaan kunnen worden en de ondernemer en de bedrijfsvoering zo weinig mogelijk worden belemmerd.

Bij een controle wordt gestreefd naar zo veel mogelijk duidelijkheid en zo weinig mogelijk hinder voor de ondernemer. Aan het begin van de controle wordt het doel van de integrale controle uitgelegd aan de ondernemer en aanwezige bedrijfsleiding. Ook wordt toegelicht dat het een steekproef betreft. Ook aan de aanwezige klanten wordt het doel van de controle toegelicht.

Bij integrale controles gaat de gemeente uit van vertrouwen en dat de regels op de juiste wijze worden nageleefd. Bij de aanvang wordt dit vertrouwen tot uitdrukking gebracht: De gemeente is degene die de ondernemer als eerste aanspreekt en de aanleiding, en het doel, van de controle communiceert.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe