Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt GBT over fietspad Westerhaar-Vriezenveen

200 tot 300 fietsers per dag.

TWENTERAND – GemeenteBelangen stelde vragen over de slechte staat van het fietspad tussen Westerhaar en Vriezenveen, en de slechte verlichting. Het college antwoordt (samengevat) als volgt:

In juni hebben er verkeerstellingen plaatsgevonden op twee punten op het fietspad. Doordeweeks zijn dat er ongeveer 300 per dag, in het weekend ongeveer 200 (brom)fietsbewegingen.

Volgens het geldende beleidsplan wordt er in het buitengebied niet verlicht. De uitzondering hierop zijn locaties op wegen waar dit noodzakelijk is voor de verkeersveiligheid. Verder wordt er verlicht ter plaatse van een redelijke hoeveelheid bebouwing i.v.m. de sociale veiligheid. Het buitengebied wordt niet verlicht omdat dit beter is om lichtvervuiling tegen te gaan, en verdere overlast van verlichting voor zowel mens als dier te voorkomen.
De kosten voor het aanbrengen van voldoende verlichtingspunten langs het fietspad bedragen circa € 235.000,- excl. btw.

Het fietspad is aangelegd in de tijdsgeest van de jaren tachtig. In die periode was er een hele andere verkeerskundige kijk op fietspaden. Het fietspad heeft door de jaren haar gebruikelijke onderhoud gehad. In het fietspad zijn de reparaties zichtbaar waardoor een groot deel van het publiek ervaart dat het fietspad gedateerd oogt. Gerepareerd asfalt geeft al snel een onrustig beeld. Uiteindelijk gaat het er bij asfaltconstructies om dat ze veilig te gebruiken zijn en het doel dienen waarvoor zij zijn aangelegd.

Het fietspad voldoet ondanks de afmetingen aan de functie welke het fietspad te vervullen heeft. Het verbreden van het fietspad brengt grote kosten met zich mee. Voor een fietspad dat voldoet aan de richtlijnen van de huidige tijd dient het gehele fietspad inclusief fundering nieuw opgebouwd te worden. Voor een fietspad in asfalt bedragen de kosten hiervoor circa € 745.000,- excl. btw, en voor een betonfietspad circa € 875.000,- excl. btw.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe