Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt CU over Westerdok

Het college vindt dat er zorgvuldig is gehandeld.

TWENTERAND/VRIEZENVEEN – De ChristenUnie had vragen over speeltoestellen en het opbouwwerk in de wijk Westerdok. Het college antwoordt (samengevat) als volgt:

Betreffende het participatieproces inzake de plaatsing van speeltoestellen is juist zeer zorgvuldig door ons college gehandeld. Op diverse momenten in 2023 en 2024 is er zowel via de kinderen en met de werkgroep overleg geweest over de plaatsing en de keuze van de speeltoestellen. Het bestuur van Westerdok is aangehaakt, doordat zij deel zijn van de werkgroep(en).

De plaatsing van de speeltoestellen is een voorbeeld van goede samenwerking tussen de gemeente, de kinderen en de werkgroep. Tevens is er aangehaakt bij de gemeentelijke voorbereidingen betreffende de grote onderhoudswerkzaamheden die in 2025 zullen plaatsvinden.

De opbouwwerkzaamheden voor Vriezenveen zijn beschikt en de St. Zorgsaam ontvangt hiervoor een subsidie. Ons college is van mening dat naast de door u genoemde Oekraïne activiteiten, de St. Zorgsaam binnen de regulier gestelde subsidievoorwaarden met alle betrokkenen partners (waaronder het nieuwe bestuur) opbouwwerkzaamheden in de wijk Westerdok dient te verrichten.

De gemeente is in contact met het nieuwe bestuur en de werkgroep. Zoals boven vermeld is het de verantwoordelijkheid van de St. Zorgzaam om binnen de beschikte reguliere kaders goede invulling te geven aan de opbouwwerkzaamheden binnen de wijk Westerdok.

Voor het opknappen van buurthuis Westerdok is  € 25.000,- gereserveerd, daarnaast heeft de Stichting ook een verduurzamingsbijdrage ontvangen van de Rabobank. Vervolggesprekken over de gewenste invulling moeten nog plaatsvinden.

Door de klimatologische omstandigheden van de laatste tijd is het inderdaad zo dat de chalets last hebben gehad van wateroverlast. Er zijn aanvullende maatregelen genomen in samenspraak met het waterschap om toekomstige (water)overlast te verminderen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe