Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Schouwspel zoekt nieuwe vrijwilligers

Ga naar de contactpagina op de website van het Historisch Schouwspel: www.historischschouwspel.nl. Of met één van de huidige vrijwilligers.

DEN HAM – “Hej’t al eheurd?” De organisatie van het Historisch Schouwspel in Den Ham zoekt nieuwe vrijwilligers om het evenement ook de komende jaren weer mogelijk te maken. Zo zijn er nieuwe mensen nodig voor de timmerploeg, de decoratiegroep, de kledingploeg, de muziekredactie en de logistieke groep. Na het eerstvolgende Schouwspel op 7 december 2024 neemt een aantal mensen na jarenlange trouwe inzet afscheid van de organisatie.

 Het Historisch Schouwspel is een begrip in de regio. Zo’n 150 acteurs en figuranten verbeelden op de jaarlijkse Schouwspeldag een stukje geschiedenis van Brinkdorp Den Ham. Afgelopen december was het thema “Rooi’n Jan en kaal’n Mannes”, waarbij de smokkelgeschiedenis van het toen armzalige dorp anno 1826 werd nagespeeld. In 2022 gingen de bezoekers terug naar 1678, toen het kruidenvrouwtje Sweane Leefers in Den Ham woonde. Een periode van wolven, heksen en (bij)geloof. De toenmalige Schout van het Brinkdorp en de dominee konden erover meepraten: striekerieje, geneeskrachtige kunsten, heydenen èn… donderpreken.

Om het Historisch Schouwspel mogelijk te maken is achter de schermen heel wat voorwerk nodig. Een hele ploeg vrijwilligers heeft zich hiervoor jarenlang met veel plezier ingezet. Een groot deel daarvan blijft daarmee doorgaan, maar op een aantal plekken is vanaf 2025 extra hulp en versterking echt nodig. Wie graag wil meehelpen kan contact opnemen via contactpagina op de website van het Historisch Schouwspel: www.historischschouwspel.nl. Of met één van de huidige vrijwilligers.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe